2015-01-08 16:49:44• hírek • MTI/hirado.hu

Egy rendőrnő halt meg az újabb párizsi lövöldözésben

Lövöldözés volt csütörtök reggel Párizs egyik déli elővárosában, Montrouge-ban, de egyelőre nem tudni, hogy van-e köze az előző napi vérengzéshez. A tűzharcban egy rendőrnő meghalt, egy utcaseprő pedig életveszélyesen megsebesült.

A tájékoztatás szerint a rendőrnő egy közlekedési baleset miatt érkezett a helyszínre, mielőtt a merénylő reggel 7 óra 15 perc körül egy automata fegyverrel tüzet nyitott rá. Az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy a két, válságos állapotban lévő sebesült közül a rendőrnő a délelőtt folyamán életét vesztette.

Egy szemtanú beszámolója szerint az elkövető, aki sötét ruhát viselt, de nem fedte el arcát, futva menekült el a helyszínről.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter a támadás után azonnal a helyszínre sietett. Tájékoztatása szerint a tettest egyelőre nem sikerült kézre keríteni.

A bűncselekmény elkövetésével korábban egy 1962-ben született férfit gyanúsítottak, akit őrizetbe is vettek, később azonban kiderült, hogy nem ő áll a támadás mögött.

Cazeneuve körültekintésre intette azokat, akik rögvest kapcsolatot véltek a szerdai vérengzés és a csütörtök reggeli lövöldözés között.

Szerdán a Charle Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztőségét terrortámadás érte, amelyben tizenketten meghaltak. A francia rendőrség a két elkövető ellen hajtóvadászatot folytat, amelyet csütörtök délre Franciaország északi részére szűkített, miután egy benzinkutas felismerte a két terroristát.

Muzulmán célpontok elleni kisebb támadások Franciaországban

Három kisebb támadás is ért muzulmán célpontokat csütörtökön Franciaországban. Áldozatok nincsenek.

Robbanás rázkódtatott meg csütörtök reggel egy kelet-franciaországi éttermet. Az eset Villefranche-sur-Saone városában történt egy kebabot készítő vendéglátó helyen, amelynek közelében egy mecset is áll.

Francia igazságügyi források csütörtökön arról is beszámoltak, hogy gránátot dobtak egy mecsetre a Franciaország nyugati részén fekvő Mans-ban, valamint két lövést adtak le egy muzulmán imahelyre a déli Port-la Novelle-ben.

A hatóságok nem hozták összefüggésbe a támadásokat a párizsi vicclap szerkesztősége ellen elkövetett, 12 ember halálát okozó vérengzéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: