2010-02-11 09:50:30• hírek • Szatmar.ro

Egy pontra csökkent a Chelsea előnye

Az Arsenal rangadót nyert a Liverpool ellen, kikapott viszont a Chelsea.

Az angol labdarúgó élvonal, a Premier League 26. fordulójára került sor a hét közepén, az etap pedig a rangadókról és a nagyok botlásáról szólt, minek következtében a Chelsea előnye egy pontra olvadt, míg a Manchester City beérte a Liverpoolt.

A forduló rangadójára Londonban, az Emirates stadionban került sor, ahol az Arsenal a Liverpoolt fogadta. A hazaiak elképesztő sorozat végére tettek pontot ezzel a találkozóval, mivel az előző két fordulóban a Manchester United és a Chelsea volt az ellenfele. Mivel ezt a két meccset elveszítette, a Liverpool kapóra jött, az elmúlt másfél szezonban ugyanis az „Ágyúsok" csak a „Kormoránokat" tudták legyőzni a négy nagy közül. Az első félidő felejthető játékot és egy Bendtner lövést hozott, szerencsére a szünet után mindkét csapat felpörgette az iramot. Hatalmas volt az tempó és a küzdelem, ám igazán komoly helyzet nem nagyon alakult ki. A 72. percben egy remek Rosicky beadás és Diaby (fotó) berobbanó fejese kellett, hogy a hazaiak megszerezzék a vezetést. Hogy ezt meg is tartsák, ahhoz Almunia bravúrja is kellett, aki a hajrában felső lécre tornázta Babel bombáját.

Rangadó várt a listavezető Chelsea-re is, amely Cech kapus hosszú kirúgása után Malouda révén 17 perc után vezetést szerzett az Everton otthonában. A vendég kékek előnye hat percet tartott, ekkor ugyanis Saha egyenlített. A folytatás a francia csatárról szólt, aki előbb kihagyott egy tizenegyest, majd a a 75. percben vezetést szerzett az Evertonnak. A Chelsea játékosai közül Drogba állt közelebb a gólszerzéshez, ám csak a lécet találta el.

A nap harmadik rangadóján a Manchester United kissé álmosan kezdett, így az Aston Villa Cuellar fejesével már a 19. percben vezetéshez jutott. Négy perccel később Nani, Giggs, Collins volt a labda útja, a védő lábáról pedig saját kapujába került a laszti. Negyed órával később Nani egy durva belépő után mehetett zuhanyozni, így a címvédő nem erőltette a támadást a szünet után, bár így is veszélyesebb volt, mint a hazaiak.

A tabella élén az 58 pontos Chelsea előnye egy egységre olvadt a Manchester United (57) előtt, míg az Arsenal 52 ponttal követi őket. A negyedik helyért hatalmas a harc, a Liverpoolnak és a Manchester Citynek 44, a Tottenhamnek 43, az Aston Villának 42 pontja van.

Eredmények:
Portsmouth - Sunderland 1-1
Wigan - Stoke 1-1
Manchester City - Bolton 2-0
Fulham - Burnley 3-0
Arsenal - Liverpool 1-0
West Ham - Birmingham 2-0
Wolverhampton - Tottenham 1-0
Aston Villa - Manchester United 1-1
Blackburn - Hull 1-0
Everton - Chelsea 2-1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: