2012-04-19 16:26:51• hírek • Szatmar.ro

Egy pontban és az osztályozóban bízik a VSK vezetősége

Négy hetes szünet után folytatódik a román élvonalbeli kézilabda-bajnokság, a Szatmárnémeti VSK-ra pedig egy igen nehéz kiszállás vár Székelyudvarhelyre. Kellene a pont a bennmaradáshoz és a klub vezetői különprémiummal is igyekeznek minél jobb teljesítmény elérésére sarkallni a játékosokat.

A papírforma természetesen nem túl biztató a szatmáriak számára. A VSK jelenleg 12 megszerzett pontjával az utolsó előtti helyen áll a tabellán, egy ponttal elmaradva az osztályozós helyen álló Ploiesti-től és hárommal a már biztos bennmaradó Bukaresti CSM mögött. Ezzel szemben a Székelyudvarhely versenyben van a harmadik helyért a Suceavával, a Krassó-Szörénnyel és a Targu Jiuval.

Ennek ellenére a klubvezetés optimista. „A mérkőzésen meghatározó lesz, hogy sikerül-e semlegesíteni a szerb Kuzmanovszkit, aki úgymond a csapat esze, és a leggólerősebb játékosa is. Ha igen, akkor reménykedhetünk az egy pont megszerzésében" mondta Fógel László. A klubelnök hasonlóképpen optimistának bizonyult a bennmaradási esélyekkel kapcsolatban is. „Ha a hátralévő öt fordulóban szerzünk négy pontot, akkor egy osztályozós helyet elcsíphetünk".

A rossz eredmények miatt a VSK februárban menesztette Palkó János vezetőedzőt, helyét addigi segítője, Nicolae Istrate vette át. Már ő irányította a szakmai munkát azon az egy hetes aknasugatagi edzőtáborban, ahová a csapat a bajnoki szünetben elvonult.

A bajnokságból egyébként szerda este lejátszottak két korábbról elmaradt mérkőzést, Bákóban a Sttinta 28-24-re nyert a Suceava ellen, míg Bukarestben a CSM 26-22-re verte a Krassó-Szörényt. Sikerével a CSM megelőzte az egy pont levonással büntetett Kolozsvárt, amely ezzel osztályozós helyre került.

Nemzeti Liga, 22. forduló

péntek: Székelyudvarhelyi HC-Szatmárnémeti VSK
Steaua-Tg. Jiu-i Pandurii
szombat: Calarasi-i Dinamo-Konstancai HCM
Tordai Potaissa-Kolozsvári U Transilvania
vasárnap: Bukaresti CSM-Bákói Stiinta
Suceavai Bucovina-Temsvári Poli
Krassó-Szörényi CS-Ploiesti CSM.

A VSK további programja: Calarasi (o), Suceava (i), Bákó (o), Temesvár (i). 
A Ploieşti programja: Székelyudvarhely (o), Calarasi (i), Suceava (o), Bákó (i)
A Kolozsvári U programja: Steaua (o), Krassó-Szörény (i), Székelyudvarhely (o), Calarasi (i)
A Bukaresti CSM programja: Torda (i), Temesvár (o), Steaua (i), Konstanca (o).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: