2012-04-27 12:14:24• hírek • Kocsis Zoltán

Egy parkoló elkészült, egy másikat most kezdik építeni

Csütörtökön Szatmárnémetiben átadtak a forgalomnak egy kisebb parkolót, jövő héten pedig egy nagyobb kialakítási munkálatai veszik kezdetüket. Emellett a jövő héten elkezdődnek az előkészületi munkák, amik lehetővé teszik a Soimoseni utca felújítását.

Április 26-án Ilyés Gyula polgármester átadta a forgalomnak a város legújabb parkolóját. A Carpati II negyedben található Ganea utcán, az ortodox templom melletti parkolóba húsz autó számára van elegendő hely.

Egy ennél kétszer nagyobb parkolót épít a polgármesteri hivatal a 16-os lakónegyedben, a Narcisei, az Aurora és a Muncii utcák között, a Voinicelul Óvoda mellett. A leendő parkoló helyén korábban garázsok álltak, a számok pedig jól mutatják, hogy melyik verzió szolgálja jobban a köz érdekét: a 16 garázs helyén egy 41 autót befogadni képes parkoló készül.

Szintén jövő héten kezdődik a Soimoseni utcának a rehabilitálása is. A rendkívül nagy teherforgalmat lebonyolító utca állapotára a gazdasági szereplők panaszkodtak. Ilyés a Város-és Területrendezési Osztály munkatársaival tett munkalátogatás során kijelentette: az út felújítása fel fog kerülni a prioritási listára.

Ennek megfelelően jövő héten az Apaserv hozzálát a kanalizálás és a vízelvezetés felújításához. Ezt követően a Constructii Drumuri kicseréli a betonlapokat és két réteg aszfaltot húz rá. A modernizálás teljes költsége 540.000 lej, tudtuk meg Ilyés Gyulától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: