2010-09-21 12:26:04• hírek • Szatmar.ro

Egy parádés olló és valami hasonló

Jari Litmanen
Jari Litmanen

Litmanen 40-hez közel is képes káprázatos dolgokra, Nevuche mozdulatát pedig szabadalmaztatni lehetne.

Jari Litmanen a finn labdarúgás legnagyobb klasszisa, Sami Hyypia mellett a legnagyobb élő legendája.

Pályafutása csúcsán olyan klubokban rugdosta a gólokat, mint az Ajax, a Barcelona vagy a Liverpool, de a Fulham és a Hansa Rostock sem számít „ismeretlen" csapatnak a nemzetközi labdarúgásban. A finn nemzeti csapatban több mint húsz éve, 1989-ben egy Trinidad és Tobago elleni barátságos meccsen debütált, azóta 134 meccsen 31 gólt szerzett.

Immár 39 évesen visszatért oda, ahonnan elindult, jelen pillanatban a nagy múltú Lahti csapatát próbálja megmenteni az élvonalbeli kieséstől. Ebbéli törekvésében pedig a hétvégén nem csak elképesztően szép, de ugyanolyan fontos gólt is szerzett az Oulo elleni bajnokin: a 87. percben egy ollóval állította be a csapata 2-1-es győzelmét.


A 25 esztendős Charles Nevuche egyelőre nem szerzett akkora nevet magának, mint Litmanen (és gyaníthatóan már nem is fog), az ukrán másodosztályú Zakarpattye Uzsgorod csatára azonban a hétvégén egy látványos találattal szerezte meg csapata számára a győzelmet. A nigériai csatár a 16 vonalának közeléből, egy „majdnem ollózós mozdulattal" emelte át a labdát a Dnyipro Oviodopol kapusán, megszerezve ezzel az találkozó egyetlen gólját.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: