2017-04-11 08:40:26• hírek • Szatmár.ro

Egy örökké tartó pillanat a költészet napja alkalmából

A MIK és a Harag György Társulat rendhagyó kezdeményezéssel rukkolt elő a magyar költészet napja alkalmából.

A magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben országszerte és határon túl is előadóestekkel, könyvbemutatókkal, felolvasóestekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés az elmúlt években szervezett már felolvasóesteket, vagy slam poetry bajnokságot a magyar költészet napja alkalmából.
Viszont idén egy más, modernebb formában szerettek volna tisztelegni a magyar líra nagysága, szépsége és időtállósága előtt.

Idén az interneten jó ideje futótűzként terjedő, népszerű kihívás volt az, ami megihlette a fiatalokat a rendhagyó megemlékezésre. Mi is ez az egész? Hát a mannequin challenge. Pontosabban egy videó, amiben egyetlen pillanatra mindenki lemerevedik, mintha csak kirakati bábú lenne, valaki pedig egy rögzítővel készít egy felvételt a lefagyott pillanatban. Ha elég jól csinálják, akkor elképesztően jó videókat lehet készíteni.

A MIK úgy gondolta, hogy ezzel a különleges megemlékezéssel könnyebben felkeltheti a fiatalok figyelmét az irodalom szépségére, vagy napjaink egyik fő problémájára, miszerint napjaink fiataljai sajnos hanyagolják a vers-olvasást.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: