2013-09-03 14:12:21• hírek • Kocsis Zoltán

Egy óriási pitont talált garázsában egy szatmári férfi

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A kerékpárt szerette volna kivenni a garázsából egy szatmárnémeti nagyapa és unokája, ám legnagyobb rémületükre egy óriási piton hideg szemei meredtek rájuk. A nagyapa azonnal értesítette a hatóságot, majd nem sokkal később a pikkelyes hüllő gazdája is előkerült.

2013 szeptember elseje emlékezetes nap marad egy szatmárnémeti nagyapa és unokája számára. Amikor kinyitották a családi ház garázsát, nem sejtették, hogy emlékezetes kaland Pandóra-szelencéjét nyitják ki egyben.

Nagyapa és unokája a kerékpárt szerette volna kivenni a ház garázsából, ám legnagyobb rémületükre egy óriási tigrispiton nézett velük - már elnézést a képzavarért - farkasszemet! Az óriáskígyó békésen henyélt egy kisebb farakáson, miközben a nagyapa és unokája, érthető módon, szörnyen megijedt.

A nagyapa nem veszítette el azonban lélekjelenlétét és azonnal segítséget hívott, értesítve az esetről a hatóságot. A rendőrség és a csendőrség munkatársai percek alatt a helyszínre érkeztek - akárcsak az állat tulajdonosa. Aki nem volt más, mint a szomszéd, aki az összecsődült szomszédok gyűrűjében magával vitte nem hétköznapi házi kedvencét. Nem úszta meg azonban büntetés nélkül, a rendőrség ugyanis 100 lejes bírságot szabott ki, amiért felügyelet nélkül hagyta a közel háromméteres állatot.

„A szomszéd azt mondta, néhány percre veszítette szem elől a pitont, amely pillanatok alatt eltűnt", nyilatkozta a Szatmár.ro megkeresésére Csík Tibor, az Olimpia labdarúgócsapatának edzője. A tigrispiton megtalálói ugyanis az ő édesapja és a fia. „Szegény szüleim nagyon megijedtek, sem vasárnap, sem hétfő éjszaka nem tudtak rendesen aludni, ezért el is hagyták a várost néhány napra", mondta az egykori remek védő.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, kollégái jelenleg azt vizsgálják, sért-e bármiféle törvényt az ilyen veszélyes és egzotikus állatok tartása. A piton tulajdonosát egyelőre csak azért bírságolhatták meg, amiért felügyelet nélkül hagyta a hüllőt. Elmondása szerint az állatot gazdája Magyarországról szerezte be. Vasárnap kivette kicsit az terráriumból, az állat pedig pillanatok alatt eltűnt az udvarról.

Cristea emlékezete szerint hasonló beavatkozásra nem volt eddig szüksége a szatmári rendőrségnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: