2017-01-09 10:44:44• hírek • Kocsis Zoltán

Egy órás büntetést kapott Gyenes – 11 helyet esett vissza

Gyenes Emánuel a 18. helyről várhatja a Dakar-rali hétfői folytatását, írtuk még szombat délután. És noha azóta a versenyzők egyetlen kilométert sem tettek meg, lévén, hogy vasárnap pihenő nap volt, Mani mégis 11 helyet esett vissza!

A szervezők ugyanis vasárnap egy órás büntetést róttak ki több versenyzőre, köztük az Autonet Motorcycle Team pilótájára, amiért még csütörtökön elhagyták az argentin-bolíviai határt magába foglaló semleges övezetet, hogy tankolni tudjanak.

„A negyedik napon, amikor Argentínából Bolíviába léptünk, azt hittem, a semleges övezetben tudok majd tankolni. De nem lehetett. Ekkor mintegy kilométernyire elhagytam az övezetet. Nem csak én jártam így, hanem a Honda valamennyi pilótája, Stefan Svitko és még jó néhányan. Aztán az első húsz helyen állóknak ellenőrizték a GPS-ét és egy órás büntetést kaptunk", foglalta össze a történteket Facebook-profilján Gyenes.

A büntetés következtében a szatmári motoros a 18. helyről a 29.-re esett vissza, ami szavai alapján rendkívül elkeserítette. „Mindez nagyon elszomorít, mert a verseny során minden egyes percért kőkeményen meg kell küzdeni és amikor kiderül, hogy egy órás büntetést kaptál, az nagyon rosszul tud esni".

Ezzel együtt Gyenes nem adja fel. „Most visszaestem a 29. helyre, ami nagyon elmarad saját elvárásaimtól. Nem tudom, hogy innen vissza tudok-e még kerülni az első húsz hely valamelyikére. A verseny második szakaszában bele kell adjak apait, anyait", zárta a kincstári optimizmus hangján Gyenes.

Hétfőn, a pihenőnapot követően La Paz és Uyuni között 892 kilométer vár a mezőnyre, ebből 492 kilométer a mért szakasz. Ráadásul a hetedik etap maratoni szakasz, ami azt jelenti, hogy a célbaérést követően a szerelők nem nyúlhatnak a járgányokhoz, a versenyzők pedig mindannyian egy kaszárnyában alszanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: