2009-02-06 13:58:04• hírek • www.wwf.hu

Egy órára sötétbe borulnak a nagyvárosok

Nyolc héttel a Föld Órája akciója előtt 74 ország összesen 375 városa, egyének, cégek és közintézmények vállalták, hogy egy órára lekapcsolják a villanyt március 28-án, este fél kilenckor. A világ legnépesebb klímaakciójára eddig kétszer annyian regisztráltak, mint tavaly, és a szám várhatóan még tovább nő.

Összesen 37 főváros, és a világ számos nagyvárosa is csatlakozott, többek között London, Peking, Róma, Moszkva, Los Angeles, Rio de Janeiro, Hong Kong, Dubai, Szingapúr, Athén, Buenos Aires, Toronto, Sydney, Mexikóváros, Isztambul, Koppenhága, Manila, Las Vegas, Brüsszel, Fokváros és Helsinki.

Romániából eddig négy város jelezte, hogy részt vesz a programban: Bukarest, Jászváros, Tulcea és Temesvár. A WWF Romániai kirendeltsége szerint még további városok is csatlakozni fognak a mozgalomhoz.

Számos világhírű épület és kulturális látványosság is sötétbe borul a Föld Órája akció keretén belül. Többek között kialszik a világítás a Megváltó Krisztus szobránál Rio de Janeiróban, a Merlion szobor Szingapúrban, a Sydney Operaház épületén, a CN toronyban Torontóban, és a világ legmagasabb épületén, a Taipei 101-n is lekapcsolják a világítást.

Sok híresség és elismert közszereplő is vállalta az akcióban való részvételt, többek között a Nobel-békedíjas Desmond Tutu érsek, és az Oscar-díjas színésznő, Cate Blanchet is. A Barack Obama választási kampányához plakátokat készítő Shepard Fairey grafikus pedig művészi munkájával járul hozzá a Föld Órája akcióhoz.

Torontó városa, a felső képen a Föld Órája megmozdulás idején, 2008-ban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: