2013-03-22 11:49:47• hírek • Póti Orsolya

Egy órára idén is sötétségbe borul a város

A Föld Órája (Earth Hour) mozgalom egyre nő világszerte, noha a természetvédők bírálják az akciót, mondván azt, hogy a takarékos és ésszerű energiafogyasztást kellene népszerűsíteni. Az idén több mint 128 ország 4500 városa csatlakozik az akcióhoz - köztük Szatmárnémeti is.

Természetvédelmi Világalap által szervezett Föld Órája mozgalom 2007-ben indult Ausztráliában. Egy évvel később már nemzetközivé vált, míg 2009-ben már világméretű mozgalommal nőtte ki magát. Az akció célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozás folyamataira, azok veszélyeire. Ekkor arra kérik a közintézményeket, cégeket, háztartásokat, hogy egy óra erejéig kapcsoljanak le minden olyan elektronikus eszközt, amely nem létfontosságú.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint március 23-án, szombat este 20.30 és 21.30 órák között lekapcsolják a közvilágítást az új központban: a Corneliu Coposu sétány és a Közigazgatási Palota is sötétségbe borul.

A szatmárnémeti ACT4U Gyermekek és Fiatalok Egyesülete a Föld Órája alkalmából különféle programokkal várja az érdeklődőket az Október 25. téren, esős idő esetén pedig a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Szombat délután 17 órától az egyesület önkénteseinek verses-zenés műsorára kerül sor, 18 órától capoeira-bemutató várja az érdeklődőket, 19 órától táncbemutatóra és zongora előadásra kerül sor, 19.30 órától pedig olyan összeállítást vetítenek, amely a mozgalom célját mutatja be.

20 órától kiállítás nyílik az egyesület önkéntesinek és kedvezményezettjeinek kézzel készített tárgyaiból, 20.30-tól pedig lámpásokat mutatnak be, majd gyertyákból rakják ki a 60-as számot, az esemény szimbólumát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: