2013-03-24 17:04:11• hírek • Póti Orsolya

Egy órára Szatmárnémeti új központja is sötétségbe borult

Március 23-án szombat este 20.30 és 21.30 óra között kialudtak a fények Szatmárnémeti központjában, a Corneliu Coposu sétányon és a Közigazgatási Palotában.

Szatmárnémeti idén is részt vett a Föld Órája elnevezésű világméretű természetvédelmi megmozdulásban, melyhez közel 128 ország 4500 városa csatlakozott. Az akció 2007-ben indult Ausztráliában és célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozás folyamataira, azok veszélyeire.

Városunkban nem csak a központ fényeinek lekapcsolásával csatlakoztak az akcióhoz. Az ACT4U Gyerekek és Fiatalok Egyesületnek tagjai gyertyákból rakták ki a Föld Órája szimbólumát, a 60-as számot az Október 25 téren és lampionokat engedtek az égbe.

Ezt megelőzően a fiatalok különféle programokat szerveztek a Szakszervezetek Művelődési Házában. Többek között filmvetítésre, capoeira-bemutatóra, zongora előadásra és kiállításra került sor.

A Föld Órájának nem az a célja, hogy általános fogyasztás csökkentési gyakorlattá váljon, a globális villanyoltás szimbolikus cselekedet, ha úgy tetszik, ünnep.

A környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet, egyben bemutatja, hogy a problémák leküzdhetőek, ha készek vagyunk összefogni a megoldás érdekében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: