2018-03-23 12:46:52• hírek • Közlemény

Egy óra sötétség Szatmárnémetiben a Földért

Idén a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal is csatlakozik a  WWF Föld Órája elnevezésű, világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Idén azonban a feliratkozók nemcsak a 60 perces sötétségre mondanak igent, hanem egy komoly vállalásra is, amely a fenntartható életmódot alapozza meg.


2018-ban új irányt vesz a Föld Órája, ezzel együtt pedig az üzenet is: "Kapcsolódj a Földhöz!" - szól a mottó, a fókuszban pedig bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében.


Szatmárnémetiben március 24-én, szombaton, 20.30. és 21.30 az Új Főtéren kapcsolják le a fényeket. Ez idő alatt 250-300 szatmárnémeti diák programját tekinthetik meg az érdeklődők, a gyerekek kórusát Mészaros Gergely Rudolf irányítja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: