2017-08-23 23:29:12• hírek • Kocsis Zoltán

Egy óra alatt elintézte, majd kiütötte a FCSB-t a Sporting

Négy év után szeretett volna ismét bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe a FCSB (igaz, anno még Steaua néven szerepelt a királykategóriában), amely sokáig reménykedhetett is a Sporting ellen. Annál is inkább, mert Lisszabonban egy héttel korábban nem született gól, a 60. percig pedig még 1-1 volt az állás a visszavágón. Az utolsó fél órában aztán becenevükhöz híven oroszlánként cincálták szét a zöld-fehérek a házigazda piros-kékeket. A vége kiütéses, 5-1-es Sporting-siker lett, a FCSB pedig az Európa Ligában vigasztalódhat.

Akárcsak a lisszaboni José Alvaladéban, úgy a bukaresti Nemzeti Arénában sem estek egymásnak a csapatok, ez a párharc biztosan nem a kihagyott helyzetek miatt marad emlékezetes. Nem meglepetés tehát, hogy a 13. percben az első komoly gólszerzési lehetőség meg is hozta az első gólt: hosszú beadás után a védők nem tudtak felszabadítani, Seydou Doumbia pedig vezetéshez juttatta a Sportingot. Hét perccel később jött is a válasz. Denis Alibec használta ki harcosan Jeremy Mathieu bizonytalanságát, lövését Rui Patricio még védeni tudta, de a labda a középen érkező Junior Morais elé pattant, aki közelről az üres kapuba passzolt.

Az egyenlítés bátorságot kölcsönzött a Steaua csapatának, amely egyre támadóbban lépett fel és némi fölényt ki is harcolt. Igazi gólhelyzetet azonban továbbra sem tudott kialakítani, pedig szüksége volt a győzelemre a továbbjutáshoz.

A játék képe a szünet után sem változott. Egy ideig. Elérkezett aztán az első óra vége, ami – teljesen váratlanul – elhozta a FCSB teljes összeomlását. Kezdődött mindez azzal, hogy Marcos Acuna kapott egy remek kiugratást, a kapuját talán fölöslegesen elhagyó Florin Nita nem tudta megszerezni a labdát, amit Acuna az üresen maradt kapuba passzolt. Alig négy perccel később Gelson Martins lőtte ki a tizenhatos jobb sarkából a kapu bal alsó sarkát, végérvényesen eldöntve nem csak a találkozó, de a továbbjutás sorsát is.

A FCSB kaotikusan, fejét és hitét vesztve kezdett el támadni, amit a Sporting hidegvérrel megbüntetett. A 75. percben Martins és Bas Dost sakk-mattra kijátszották a védelmet, utóbbi pedig bepasszolta a negyedik vendéggólt, a 88. percben pedig Nita hiába hárította óriási bravúrral Dost közeli lövését, Rodrigo Battaglia pár centiről beállította az 5-1-es végeredményt.

Idén sem lesz tehát román csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében, de a FCSB folytathatja az Európa Ligában. Nagy valószínűséggel egyedüliként, mivel a Viitorulnak egyenesen csodára lenne szüksége csütörtök este ahhoz, hogy Salzburgban megfordítsa a hazai pályán elszenvedett 3-0-ás vereséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: