2013-06-19 23:16:24• hírek • Szatmar.ro

Egy nemeszsuki gól és egy krassói lábtörés

Ami nem sikerült tavaly Zilahon, az nem jött össze idén Szilágysomlyón sem: a Szamoskrassói Somesul a tavalyi osztályozóhoz hasonlóan idén is 1-0 arányú vereséget szenvedett. Amíg azonban a tavaly Váradalpári jobbnak is tűnt, idén Nemeszsuk ellen inkább a szatmáriak akarata érvényesült. A krassóiak ráadásul nem csak a vereség, hanem Sabou súlyos sérülése miatt is szomorkodhattak a hazaúton.

Megsüvegelendően sok, mintegy háromszáz szurkoló kísérte el a Szamoskrassót Szilágysomlyóra (volt, aki tévedésből Szilágycsehben kötött ki, ám ők is odaértek végül a meccsre), a csapat pedig az első félidőben meg is hálálta ezt. Noha kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, a gólszerzéshez Szatmár bajnoka állt közelebb: Maxim kétszer, Timoc egyszer. Ennek ellenére a Kolozs megyeiek találtak a kapuba, ráadásul lélektanilag nagyon rosszkor: három perccel a szünet előtt. Ekkor Manasturean csavart jó húsz méterről a hosszú sarokba.

Kis szerencsével a Szamoskrassó gyorsan egyenlíthetett volna, ám Ritli Raul lövését a kapus bravúrral védte. A szünet után a Somesul ott kezdte, ahol a pihenő előtt abbahagyta, ám Farcas és Merce lövései ezúttal sem voltak eléggé pontosak.

A 65. percben aztán olyan történt, ami rányomta a bélyegét a továbbiakra: Barta brutális belépője után Sabou kettős lábszárcsonttörést szenvedett. A vétkes hiába kapott pirosat, a Somesul sokkolt játékosai nem tudtak élni emberelőnyükkel, így a Nemeszsuk jutott fel a harmadik osztályba.

A meccs utáni rögtönzött elemzésében Ritli Zoltán elmondta, szerinte csapata nem érdemelt vereséget, ám az öt-hat, egykor a második osztályban is megfordult játékost felsorakoztató Nemeszsuk nagyobb rutinjának köszönhetően nyerni tudott.

Osztályozó a III. ligáért:

helyszín: Szilágysomlyó
Nemeszsuki Unirea-Szamoskrassói Someşul 1-0
gól: Mănăşturean (42.)
A Szamoskrassó összeállítása: Dobrai - Farcaş, Nichita, Raţ, Giurgiuman (Birta 95.), Maxim, Sabou (Berci 65.), Timoc, Ritli R., Bozsó, Negrean (Merce 46.).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: