2015-04-17 03:17:37• hírek • Kocsis Zoltán

Egy négyest szülinapi ajándékként, őrületes második félidővel fordított a Sevilla

Az ünnepelt és a duplázó, azaz Benitez és Hamsik fotó: uefa.de
Az ünnepelt és a duplázó, azaz Benitez és Hamsik fotó: uefa.de

Rossz napok járnak mostanság a német Bundesliga éllovasaira az európai kupákban! Miután szerdán a listavezető Bayern München 3-1-re kikapott Portóban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, csütörtökön a második helyezett Wolfsburgon volt a sor: a farkasok ráadásul odahaza kaptak egy 4-1-es zakót a Napolitól. Az olaszokon kívül csak a címvédő Sevilla várhatja előnyből a visszavágót.

A Wolfsburg tavasszal menetel a német bajnokságban és már bebiztosította második helyét, az Európa Liga előző fordulójában pedig simán verte ki az olasz Intert. Ezek után nem csoda, hogy a Volkswagen-városban már a végső győzelemről álmodoztak. Az álom azonban csütörtök este hamar rémálomba csapott át, amikor Gonzalo Higuain 22 perc alatt előbb kapuba vágta Dries Mertens hosszú passzát, majd gólpasszt adott Marek Hamsiknak. A két gyors gól padlóra küldte a nemzetközi szinten még tapasztalatlan németeket, az olaszok pedig minden hibát igyekeztek kihasználni. A 64. percben Josuha Guilavogui adta el a labdát csapata tizenhatosa előtt, José Callejon pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hamsikot. Szűk negyed órával később két csere, Lorenzo Ingigne és Manolo Gabbiadini már a negyedik olasz gólt hozta össze, Niklas Bendtner 80. minutumban szerzett szépítő találata pedig már vajmi kevés jelentőséggel bír. A Napoli játékosai tehát 4-1-es idegenbeli győzelemmel ajándékozták meg a születésnapját ünneplő mesterüket, Rafael Benitezt, akinek lassan már az elődöntőn járhat az esze.

A Napolin kívül egy másik déli csapat, a Sevilla várhatja csak előnnyel a visszavágót. A címvédő a Zenit Szentpétervárt fogadta és az első félidőben bizony gyatra teljesítménnyel rukkolt elő - nem csoda, hogy Alekszandr Rjazancev előnyt szerzett az oroszoknak. A második félidőre azonban mintha kicserélték volna a Sevillát, tájfun erejével vezette egyik támadást a másik után, ami meg is hozta gyümölcsét: a csereként beállt Carlos Bacca előbb egy közeli fejessel kiegyenlített (73.), majd egy másik csere, Denis Saurez egy 16 méteres kapáslövéssel a győzelmet is megszerezte az andalúzoknak. Ennek ellenére nehéz visszavágóra számíthat a Sevilla.

Szintén két ellentétes félidőt láthattak a nézők Kijevben, ahol az első félidőben a Fiorentina biztos védekezésre és kontrákra rendezkedett be, ám Jeremaine Lens megpattanó távoli lövésével a többet kezdeményező Dinamo szerezte meg a vezetést. A szünet után aztán a hazaiak az eredmény tartására rendezkedtek be, helyzetük nem is akadt egy sem. A Fiorentina viszont elkezdett támadni - igaz, szünet előtti kontrái több veszélyt hordoztak magukban. Amikor aztán már mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, a szintén csere Khouma Babacar a 92. percben egy akrobatikus mozdulattal kiegyenlített.

Szintén döntetlent ért el a másik ukrán csapat, a Dnyipro is, csakhogy ő idegenben, a Bruges otthonában. Noha gólt nem, magas iramot, izgalmakat és feszültséget hozott a találkozó, amelynek során mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek - a több és a veszélyesebb a hazaiak kapuja előtt.

A negyeddöntő programja:

Sevilla -Zenit  2-1
gólok: Bacca (73.), Suarez (88.) illetve Rjazancev (29.)

FC Bruges -Dnyipro 0-0

Dinamo Kijev -Fiorentina 1-1
gólok: Lens (36.) illetve Babacar (90.)

VfL Wolfsburg -Napoli 1-4
gólok: Bendtner (80.) illetve Higuain (15.), Hamsik (23., 64.), Gabbiadini (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: