2020-07-29 07:55:21• hírek • Közlemény

Egy nappal korábban tették közzé a tanügyi véglegesítő vizsga eredményeit

Egy nappal korábban, kedden közzétették az idei tanügyi véglegesítő vizsga írásbeli próbájának eredményeit. Az oktatási minisztérium korábbi közleményében az állt, hogy az eredményeket július 29-én, szerdán hozzák nyilvánosságra.

A jegyeket a vizsgaközpontokban és a definitivat.edu.ro honlapon lehet megtekinteni. A jegyükkel elégedetlen pedagógusok óvást nyújthatnak be. A végleges eredményeket augusztus 4-én teszik közzé. Az írásbeli vizsgát július 22-én tartották.

A minisztérium tájékoztatása szerint a vizsgán a 6776 arra jogosult személy közül 6480-an voltak jelen. Nyolc vizsgázót csalási kísérlet miatt kizártak, 296-an hiányoztak, 433 vizsgázó személyes okokból visszalépett, így összesen 6039-en írták meg a dolgozatukat.

Szatmár megyéből az idei vizsgán való részvételre összesen 120 pedagógus szerzett jogot, viszont végül a helyszínen 114 tanár és tanító jelentkezett vizsgára. Ugyanakkor 8-an személyes okokra hivatkozva visszaléptek, így összesen 106 személy adhatta be munkája végeztével dolgozatát.

Az óvások elbírálása előtt országos szinten 69,17%-os az átmenési arány. Az oktatási tárca adatai értelmében 101 vizsgázó ért el 10-est. Az óvások benyújtása és elbírálása előtt 4176 pedagógusnak sikerült a véglegesítő vizsgája, ők 8-as és 10-es közötti átlagot értek el.

Az írásbeli teszt pontszáma a végső média 70%-át teszi ki. A sikeres vizsgához legalább 8-as átlag kell. A sikeresen vizsgázók rendes tanári állást szerezhetnek és később fokozati vizsgákra is jelentkezhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: