2013-08-08 15:18:47• hírek • Kocsis Zoltán

Egy nap alatt két súlyos balesetet okozott két részeg sofőr

Egy nap alatt két súlyos közlekedési balesetet okozott két felelőtlen gépkocsivezető Szatmár megyében: mindkét esetben erősen ittas állapotban ült kormánykerék mögé a gépkocsi vezetője.

Az első baleset augusztus 7-én, kevéssel éjfél után történt Szamoskrassón. A szamosborhidi illetőségű Mugurel F. egy kanyarban elveszítette uralmát Opel típusú személygépkocsija fölött és egy ház kerítésének csapódott.

A helyszínre kiérkező rendőrök azonnal alkoholtesztnek vetették alá a láthatóan ittas férfit, az eredmény pedig nem maradt el: kifújt levegőben is 1,34 mg/l koncentrációt mutatott a szonda. A 39 éves férfit be szerették volna kísérni a kórházba, hogy vérmintát vegyenek a véralkoholszintjének  megállapításához, ám ezt ő megtagadta. Tettéért a bíróság előtt kell majd felelnie.

A másik baleset szerda este 21.00 óra körül történt Óváriban. A helyi illetőségű Octavian D. egy udvarról jött ki Dacia típusú személygépkocsijával, ám nem adott elsőbbséget egy 25 éves robogósnak - aki mellesleg jogosítvány nélkül közlekedett kétkerekűjén.

A 30 éves gépkocsivezetőt szintén alkoholtesztnek vetették alá, eredménye pedig még a szamosborhidi férfiét is meghaladta: 1,51 mg/l alkoholszintet mutatott a szonda.

A baleset következtében mindkét érintett kórházba került: a 25 éves fiatalember súlyos sérülései miatt, Octavian D. pedig azért, hogy vérmintát vegyenek tőle. Ellene büntetőjogi eljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: