2009-05-28 16:08:26• hírek • MTI

Még két új vírus fertőzött

Újabb két személyt fertőzött meg az új típusú influenza vírusa Romániában - jelentette be csütörtökön Ion Bazac román egészségügyi miniszter.

Miután egy nappal korábban kiderült egy New Yorkból hazatért 30 éves román nőről, hogy szervezetét megfertőzte az új típusú vírus, csütörtökön bejelentették, hogy a nő egyéves és két hónapos gyereke, valamint a hölgy édesapja is új influenzában szenved. Így Romániában háromra nőtt az új vírus által megbetegített személyek száma.

A nőt szerdán kiengedték a kórházból, mivel a szervezetében lévő vírus már nem fertőző. Csütörtökön azonban vissza kellett térnie családjával, mivel a legfrissebb laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy az egyik gyereke és édesapja is elkapta tőle korábban a vírust.

Mindhármuk állapota jó, a nő és a gyerek már nem mutat semmilyen influenzás tüneteket, egyedül az édesapának van még láza, de a hatóságok szerint állapota nem súlyos.

A román hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy a nővel érintkezésbe került körülbelül 40 személy közül még 15-nek az egészségügyi állapotát kell megvizsgálniuk. Ők a nővel együtt utaztak szombaton a repülőgépen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: