2009-06-24 11:54:45• hírek • MTI/AFP

Egy nap alatt hét halott Argentínában

Argentínába kedden - egyetlen nap alatt - heten haltak meg az új típusú influenzában, és ezzel tizenhétre szökött a dél-amerikai országban a gyilkos kór halálos áldozatainak a száma. Romániában a fertőzöttek száma már 19.

Az Argentin egészségügyi minisztérium arról is beszámolt, hogy a megfertőződtek száma is emelkedett  1.213-ről 1.294-re.
A vírus miatt elhunytak Buenos Airesben, illetve a főváros környékén éltek. Eddig a dél-amerikai országok közül Argentínában okozta a legtöbb ember halálát az A(H1N1) vírus.

Argentínában, akárcsak a szomszédos Chilében, az egészségügy hatóságok szerint az elkövetkező hetekre várható a vírus burjánzásának a tetőzése. A Föld déli féltekéjén ugyanis most állt be a tél. Argentína és Chile egyes déli vidékein ez az évszak különösen hideg és csapadékos, ami kedvez a vírus terjedésének.

A román egészségügyi minisztérium keddi jelentése szerint egy gyerek kapta el az új vírust, aki június 19-én érkezett Romániába Kanadából. A beteg kórházban van, állapota jó.      

Romániában május 27-én regisztrálták az első új vírus okozta influenzás beteget. Tizenkilenc személy fertőződött meg, s zömmel olyan személyekről van szó, akik az Egyesült Államokból vagy Kanadából már eleve betegen érkeztek Romániába. Az új influenza enyhébbik formája jelentkezett valamennyi romániai betegnél, halálos áldozat nem volt.


Az új típusú influenza ellen védekeznek az emberek Argentínában
Az új típusú influenza ellen védekeznek az emberek Argentínában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: