2018-10-21 09:42:44• hírek • Szatmár.ro

Egy nap alatt 3 cigicsempész próbálkozott

 

Szombaton a máramarosszigeti határrendészet munkatársai egy átfogó intézkedésnek köszönhetően 7970 doboz cigarettát foglaltak le 90000 lej értékben. A harc a cigarettacsempészet ellen nem áll le.

Az első adag:

 

Október 20-án, szombaton a visóvölgyi határátkelő őrei reggel fél 9 tájban észrevettek egy csapatot a Tisza partján, akik több gyanús csomaggal felszerelkezve igyekeztek eltűnni a látómezőből. A határőrök először szóban figyelmeztették a férfiakból álló csapatot. A figyelmeztetésre a tilosban járó emberek szertefutottak, mindegyik a szomszédos ország irányába szaladt. A csomagokat hátrahagyták.

 

Hogy a szökésben lévőkre ráijesszenek, az egyenruhások figyelmeztető lövéseket adtak le függőleges irányban felfelé. Egy 17 éves, ukrán állampolgárságú fiút sikerült elfogjanak a mieink, ezt követően az ukrán kollégákat rögtön értesítették a történtekről.

 

A szerte dobált csomagokat egy felderítő csapat rövidesen összeszedte, majd leltár alá vették a fogást. A nyolc csomagban összesen 3990 doboz cigaretta volt 46600 lej értékben.

 

Az elkövetők ellen eljárást indítanak dohányáru csempészet és illegális határátlépés okán.

 

 

A második adag:

 

Szintén szombaton, este 20:30 körül, szintén a visóvölgyi határátkelő helyen, az őrök észrevettek pár alakot olyan zónában, ahol abban az időben nem volt keresnivalójuk.

 

A határőrök mozgósítására a tilosban sétáló csoport elszaladt. Az egyenruhások a terület átfésülésébe fogtak, ám rövid időn belül két 15 éves román állampolgárságú fiúra bukkantak, s közelükben egy csomag cigire. Rögtön ekkor, még két ugyanolyan csomagolású dohányárut fedeztek fel a hivatalos szervek.

 

A három csomagban a leltár alkalmával összesen 3480 doboz cigarettát számoltak 40700 lej értékben. Ezt a határrendészet lefoglalta.

 

A fiúk ellen dohányáru csempészet ügyén eljárást indítanak, a nyomozás folytatódik.

 

 

A harmadik adag:

 

A hab a tortán a szombat éjszakai kutatás eredménye volt. Még egy csomag előkerült, melyet valaki a menekülése közben hagyhatott hátra. Ebben 500 doboz cigarettát számoltak össze a leltározók, értéke 5850 lej. A pakk tartalmát lefoglalták, és nyomozást indítanak az eredete és a gazdája felderítésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: