2010-12-07 19:26:28• hírek • Póti Orsolya

Egy művészcsalád kiállítása

Családias hangulatú kiállításmegnyitón vehettek részt mindazok, akik kedd délután eljöttek a Szatmárnémeti Kortárs Művészeti Galériába, ugyanis a Paul-Trifu család négy tagja állította ki alkotásait.

December 7-én, délután 16 órától a Paul-Trifu család  képzőművészeti kiállításának megnyitója vette kezdetét a Szatmárnémeti Kortárs Művészeti Galériában. A helyszínen kiderült: a család négy tagjának - Lia Paul-Trifu, Gheorghe Paul-Trifu, valamint  lányaik Codruta és Casandra  - különböző képzőművészeti alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A megnyitón Erdős Judit művészettörténész, a család régi ismerőse mondott beszédet. Erdős elmondta: igen ritka az ilyen művészcsalád hazánkban, ugyanis léteznek neves emberek és  neves művészek, de kivételes és rendkívüli az, hogy egy család több tagja is a képzőművészeti ágazatokhoz vonzódon.

Lia Paul-Trifa már évek óta festményeket készít. A tájképfestészetet kedvelő művésznő alkotásait a gyöngédség, a légiesség jellemzi. Férje Gheorghe Paul-Trifu szintén a festőművész, de az elmélkedő töltettel rendelkező munkái megszemélyesítik a tájat, portréi pedig határozottságot és erőt sugallnak.

Casandra Paul-Trifu a grafika felé vonzódik. Kiállított munkáinak játékos üzenete van. A család fiatalabbik tagja Codruta egy izgalmas szakmát választott, hiszen divattervezőnek tanul. Kiállított munkái  tanúskodnak arról, hogy szeret játszani a színekkel, és kedveli a  különleges kombinációkat.




Megnyílt a Paul-Trifa család kiállítása


Képgaléria:


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: