2008-03-09 21:03:31• hírek • Szatmar.ro

A motorja győzte le Talmácsit

 Nem sikerült jól a szezonnyitó Talmácsi számára, az élről esett vissza és a 12. helyen fejezte be a futamot. 

Sajátos hangulatban vette kezdetét a 2008-as moto GP szezon. A katari éjszakában kicsit mindenki tartott egymástól a 125 köbcentisek mezőnyében. Talmácsi Gábor a második rajtkockáról várta a kezdést, a britek 17 esztendős csodagyereke, Bradley Smith jól jött el a rajtnál, de a harmadik körben kisebb gondja akadt a motorral, és visszacsúszott a hetedik helyre. Talma sokáig vezetett, de tizenkét körrel a vége előtt Olive megelőzte. Ezek után beindult a körforgás: hol Gadea, hol Talmácsi, hol pedig Gadea állt az élre, de féltávon csodával határos módon Smith ismét leelőzött mindenkit. Az ifjú titán aztán nem sokáig vezetett, Talma, majd Gadea elvette tőle az első pozíciót.

A hajrá előtt bizakodásra adott okot, hogy a magyar klasszis motorja a pálya egyenes szakaszain jóval gyorsabb volt, mint a vetélytársaké. Öt körrel a vége előtt Rafaele de Rosa is csatlakozott az élbolyhoz, a hajrá tehát hihetetlenül izgalmasnak ígérkezett. A várva várt befutóig azonban sajnos nem kellett izgulnunk, Talma új motorja ugyanis négy körrel a vége előtt váratlanul lelassult, a magyar sztár pedig visszacsúszott a középmezőnybe, és végül a 12. helyen ért célba, ezzel négy világbajnoki pontot szerzett.

Talmácsi a motorhibáig kiválóan versenyzett, többnyire ő állt az élen, de félelme beigazolódott, mert a technika nem bírta a gyűrődést… A sportág történetének első villanyfényes futamát végül Talma csapattársa, Sergio Gadea nyerte meg.

Katar, 125 kcm, a futam végeredménye:

1. Gadea - 25 pont
2. Olive – 20 pont
3. Bradl – 16 pont
.

.12. Talmácsi 4 pont

(samsungsport) 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: