2019-03-05 06:24:12• hírek • Szatmár.ro/MTI

Egy méter autópályát épített egy Suceava-i vállalkozó

Sokunknak elegünk van már abból, hogy sehogysem halad Romániában az autópályaépítés.

Egy vállalkozónak elege lett ebből, és a kezébe vette a kezdeményezést: egy méter autópályát építtetett Voronet és Putna között. Az autópályaszakaszt március 15-én 15 óra 15 perckor fogják felavatni. 
 

Stefan Mandachi egyébként mindenhol hangsúlyozza: ő nem politikai aktivista, nem is vágyik politikai karrierre, csak elege van a kormány bénázásából és tiltakozásképpen kezdett építkezésbe. Az „autópályaszakaszt” 17 munkás hét óra alatt építette meg, a befektetés nagyjából 4500 euró volt. A munkálatokról készült videofelvétel tanúsága szerint az egy méter "hosszú" sztráda mellé a óránként 130 kilométeres sebességkorlátozásra figyelmeztető táblát is kihelyezték.


 A moldvai megyéket Bukaresttel, illetve Erdéllyel összekötő A7-es és A8-as autópálya megépítéséért tavaly májusban több száz gépkocsivezető rendezett autós demonstrációt a fővárosban. Az erősödő társadalmi elégedetlenségre alapozva a parlamenti ellenzéknek ősszel - a kormánytöbbség támogatását megszerezve - sikerült törvényt is elfogadtatnia az Erdélyt Moldvával összekötő "Egyesülés Autópályájának" megépítéséről.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: