2017-04-27 15:45:12• hírek • Kocsis Zoltán

Egy második és két harmadik hely a protestáns vallásversenyen

Katona Réka
Katona Réka

A nagy múltú, történelmi jelentőségű nagyenyedi Bethlen Gábor Református Kollégium fogadta szeretettel április 24-26. között a protestáns felekezetek tantárgyverseny országos döntőjének résztvevőit: 114 tanulót, kísérő tanárokat és a bizottság tagjait.

Partium és Erdély minden részéről érkeztek diákok, akik a bibliaismereti tudásukat tették mérlegre április 25-én a 10 órától kezdődő írásbeli versenyen. Az idei döntő sajátossága volt, hogy első alkalommal vehettek részt az V. és VI. osztályosok, valamint a IX –XII. világi osztályok diákjai.

Szatmár megye református olimpikonjai szép eredményekkel a tarsolyukban térhettek haza, hisz egy második és két harmadik helyezést szereztek.

A legjobb eredményt a Református Gimnázium XI. osztályos tanulója, Katona Réka érte el: Győrbíró Csilla Emese tanárnő tanítványa a második helyet szerezte meg korcsoportjában.

A Református Gimnázium másik tanítványa, Csatári Leila (felkészítő Székely Tünde) a harmadik helyet szerezte meg a tizenkettedikesek között. Külön ki kell emelni Kaitár Dominika Hanna teljesítményét, aki bár nem felekezeti és még csak nem is szatmárnémeti iskolában tanul, mégis harmadik helyet szerzett. Dominika a szamoskrassói Bem József Általános iskola diákja és Józsa Jázminka tanítványa.

„Nagyon büszkék vagyunk Dominika teljesítményére! Ő és az általa elért eredmény is bizonyítja, hogy a vidéki iskolákban is lehet minőségi az oktatás! Ezúttal is szeretnék gratulálni neki”, lelkesedett Kallós Zoltán, a Bem József Általános Iskola igazgatója.

A helyezettek mellett hárman kaptak dicséretet:
Hejer Hannelore Monika - VII. osztály - Mircea Eliade Általános Iskola - felkészítő tanár Fodor Anna
Varga Noémi - IX. osztály - Református Gimnázium - felkészítő Székely Tünde
Kállai Ana Lidia XI. osztály - Református Gimnázium - felkészítő Székely Tünde

A szervezők egy különdíjat ítéltek az V-VIII. osztályosok számára, ezt Erdei Eszter Brigitta, a 10-es számú Általános Iskola VIII. osztályos tanulója vehette át mély teológiai mondanivalójáért. Felkészítő tanára Győrbíró Csilla Emese.

A IX-XII–esek egyetlen különdíját Katona Réka, a Református Gimnázium XI. osztályos tanulója érdemelte ki ugyancsak tartalmas, mély teológiai mondanivalójáért.

„Megyénk minden résztvevő tanulója alapos felkészültségéről tett bizonyságot, még akkor is, ha nem mérhető díjakban, dícséretekben. A Reformáció 500. évében lelki megnyugvással tapasztalhatjuk, hogy a Szentírás megismerésének, megértésének vágya ott él a felnövekvő nemzedékek szívében is. Mindezekért egyedül Istené a dicsőség ! Soli Deo Gloria!”, értékelt Győrbíró Csilla Emese, a szatmári küldöttség vezetője.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: