2008-07-16 18:58:55• hírek • Csenteri Judit

Az RCS&RDS minden téren növekedést ért el

rdsRománia egyetlen „4play” telekommunikációs vállalata az RCS&RDS.

Az RCS&RDS, mint Románia egyetlen "4play" telekommunikációs társasága - fix- és mobil telefonja, internete és tévé programjai révén -, az elmúlt két hónapban 25%-os növekedést ért a mobil telefont felhasználók körében.


A DigiMobil 3G 2007 végén jelent meg a piacokon, s míg 2008 áprilisa végén 800 ezer felhasználója volt, addig június végére a felhasználók száma már az egy milliót is meghaladta.

A telekommunikációs társaság nemcsak újonnan megjelent mobiltelefonjainak köszönheti a növekedést, hiszen fejlődést ért el a többi szolgáltatásai révén is. A televíziós programokra előfizetők száma az utóbbi két hónapban 1,25 millióról 1,30 millióra növekedett, az internet felhasználók száma 750 ezerről 800 ezerre, míg a vezetékes telefonra előfizetők száma egy millióról 1,1 millióra nőtt meg.

 

A 2007-ben megjelent DigiMobil egy 2006-ban az ANRCTI által megszervezett licitálás eredményeként került a piacokra. A licitálás alkalmával az RCS&RDS egy 2100 MHz-es frekvenciára érvényes gyártási engedéllyel lett gazdagabb, míg ugyanekkor egy másik engedélyt a Telemobil társaság, a Zapp hálózat kezelői nyertek el. A mobiltelefon piac vezető társaságai, az Orange és a Vodafone egy hasonló licenccel rendelkeznek már 2004 óta.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: