2016-01-28 16:52:51• hírek • Szatmár.ro

Egy lépéssel közelebb került a Mega Mall megépítése

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén több hónap halasztás és elutasítás után a tanácsosok egyhangúlag megszavazták a leendő uszodának szánt terület visszavételét az országos Befektetési Vállalattól - így már csak a terület egykori tulajdonosaitól függ, mikor épül meg a bevásárlóközpont.

A városi tanácsosok egyhangúan megszavazták a határozattervezetet, melynek értelmében Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala visszaveszi az Országos Befektetési Vállalatnak átadott telket, amelyen az eredeti tervek szerint fedett uszoda épült volna. Így egy lépéssel közelebb került a NEPI befektetői csoport ahhoz, hogy a terveinek megfelelően egy nagy területű bevásárlóközpontot építhessen a Kaufland és a már évtizedek óta épülő ortodox templom közötti területen. Most már egyedül az évekkel ezelőtt kisajátított terület tulajdonosaitól függ, hogy a területet visszaperelik-e a polgármesteri hivataltól, vagy peren kívüli megegyezéssel eladják azt a befektetőknek.

A tanácsülésen részt vettek a NEPI képviselői is, akik megerősítették, hogy feltett szándékuk mielőbb bevásárlóközpontot nyitni Szatmárnémetiben. Bár nem szívesen nyilatkoztak az ügy kapcsán, annyit megtudtunk, hogy a szatmári bevásárlóközponttal hosszú távra terveznek, így a lehető legnagyobb mallt szeretnék megépíteni.

A tanácsülésen jelen volt Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke is. A határozati pontok megvitatása után kért szót, tisztázva az RMDSZ hozzáállását a befektetéshez.

"A mai tanácsülésen bebizonyosodott, hogy az a hazugságkampány, amit elkezdett a polgármester, miszerint az RMDSZ nem akarja a plázaépítést és akadályozza a város fejlődését, minden alapot nélkülöz. Az RMDSZ-es városi tanácsosok most, miután a törvény szerint lehetőségük nyílt, hogy szavazatukat adják egy ilyen nagyberuházáshoz, mint a Mega Mall bevásárlóközpont építése, egyhangúlag megszavazták az ezt elősegítő határozati pontot. Bebizonyosodott az is a tanácsülésen, hogy eddig azért nem sikerült ezzel a beruházással előrelépni, mert a polgármesteri hivatal munkatársai képtelenek voltak megfelelően előkészíteni azokat a tanácsi határozatokat, amelyeket el kellett volna fogadni, illetve a polgármester hamis képet festett a beruházó előtt a telkek jogi helyzetéről. A mai tanácsülésen sikerült a dolgokat tisztázni és úgy gondolom, hogy minden szatmári számára fontos, hogy a beruházás ügye haladhat előre" - mondta Kereskényi Gábor.

Az RMDSZ-es politikus felszólította a tanácsüléstől távol maradó Dorel Coica polgármestert arra, tartózkodjon attól, hogy kampánytémává alacsonyítson le egy ilyen mértékű beruházást. "A polgármester inkább mutassa fel azt, amit tett, vagy azt, amit nem tett az elmúlt három évben" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: