2019-07-23 12:19:26• hírek • Bede Emőke

Egy lépéssel közelebb a szatmári kórház új épületszárnyának megépítéséhez

Fontos mérföldkőhöz érkezett kedden a Szatmár megyei egészségügy: aláírták az a szerződést, mely a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új épületszárnyának megépítéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését irányozza elő.

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítése a temesvári PGA Markers Kft. feladata lesz, hiszen ez a cég került ki győztesen az ezzel kapcsolatban korábban kiírt közbeszerzési eljárás végén, s ennek megfelelően a szerződésre Ioan Rus megyei alelnök aláírása mellett Claudiu Pralea szignója is felkerült. A Pralea által képviselt PGA Markersnek 45 nap áll rendelkezésére, hogy elkészítse a folyamatok továbblendítéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmányt - derül ki a Szatmár Megyei Tanács közleményéből.


A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház egyébként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egészségügyi intézményekkel közösen adta le az erre vonatkozó EU-s pályázatot, mely végül a nyertesek közé került. A közösen megnyert támogatás összértéke 13,9 millió euró, melyből városunk kórháza 11 milliót kap majd. Ezt annak a hatemeletes szárnynak a megépítésére fordítják, mely a jelenleg fennálló helygondokat hivatott orvosolni.


Az új épületszárnyban a modern elvárásoknak megfelelően kialakított műtőrészleg mellett a régi kórházban található osztályok, azaz a neurológia, belgyógyászat és szemészet is helyet kapnának, de a tervek szerint ide kerülne át az intenzív terápiás osztály is, hogy lazuljon a kórház többi épületében tapasztalható zsúfoltság. Az osztályok logikusabb elrendezése és a modern, civilizált körülmények megteremtése mellett az új szárny tetejére egy minden előírásnak megfelelő leszállópályát is terveznek, ugyanis az az udvaron kijelölt terület, ahol most landolnak a helikopterek, csak ideiglenes megoldásként üzemel.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: