2018-06-27 12:43:39• hírek • Bede Emőke

Egy lépéssel közelebb a szabálytalanul parkoló autók elszállításához

Sok autós, gyalogos és bicajos szatmári életét keserítik meg a tilosban parkoló járgányok. Sokan fittyet hánynak a törvényekre, akadályozzák a forgalmat, csak amiatt, hogy az úti céljukhoz a lehető legközelebb parkolhassanak. Épp ezért a lakosság nagy része pozitívan fogadta a speciális emelővel rendelkező autó jöttét.

Az Iveco márkájú, megközelítőleg 160 ezer lej értékű „lopóautó” még májusban megérkezett városunkba, azonban a közterület-fenntartó vállalat csak a szerdai tanácsülésen hozott egyöntetű döntés nyomán vehette birtokba azt 30 további parkolóautomatával egyetemben, melyeket már ki is helyeztek a város több pontján.
 

Az autó várhatóan rövid időn belül megkezdi a szolgálatot. Ezt követően ha valaki pórul járt és az autóját nem találja ott, ahol hagyta, érdemes az első fordulót a Transurban telephelye felé tenni, ott tudja ugyanis majd kiváltani az elkobzott járművet. Ám ennek költsége nem csekély, 500 lejbe kerül az elszállítás, illetve minden napért, melyet az autó „fogságban” tölt, a tulajdonost további 50 lej kifizetésére kötelezik.
 

A járművek elszállítása közszolgáltatásnak minősül, ami a nap 24 órájában működik majd, tehát éjszaka sem lesz tanácsos másvalaki behajtóját, kapuját elzárni, és a parkolást tiltó táblákra is figyelni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: