2018-07-06 07:59:27• hírek • Bede Emőke

Egy lépéssel közelebb a harmadik híd megvalósulásához

A Golescu és a Decebal híd is több mint 40 éve állja már a sarat, megnyitásuk óta azonban nem csak az építmények öregedtek, de a városban tapasztalható autós forgalom is hatalmasat ugrott. Épp ezért már évek óta érett a gondolat, hogy egy harmadik híddal kellene tehermentesíteni a másik kettőt.

A Standului utcát és a 17-es lakónegyedben futó Independentei sugárutat összekötő híd megépítéséről szóló szerződést végül 2017. december 13-án írta alá a város polgármestere a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztérium székházában. Mint akkor nyilvánosságra hozták, a szerződés összértéke 81.344.496,80, a beruházásé pedig 128.404.545 lej.
 

Egy csütörtöki sajtótájékoztató keretében Kereskényi Gábor arról az örömteli hírről számolt be, hogy nemrégiben megérkezett a harmadik híd technikai dokumentációja, így elő lehet készíteni a licitet, melyre aztán a tervezést és kivitelezést vállaló cégek benyújthatják saját ajánlatukat.
 

A város vezetője arról is beszámolt, hogy az új közbeszerzési eljárásnak köszönhetően lehetőségük lesz majd olyan elbírálási feltételeket is felállítani, melyek azoknak a pályázóknak kedveznek, akik nem csak hírből hallottak a hídépítésről, hanem már saját tapasztalattal is rendelkeznek. S hogy milyen feladat vár majd a kivitelezőre? A tervek szerint az új híd két pilléren helyezkedik majd el, négy sávon gépkocsik közlekednek, a gyalogos sávokon kívül pedig kerékpársáv is helyet kap rajta. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: