2010-12-06 14:38:51• hírek • Szatmar.ro

Egy lépésre a 11,9 millió eurós projekttől

Sikeresnek ígérkezik az a projekt, amellyel a város fejlesztésének céljából pályázott a helyi önkormányzat.

Az Egyes Tengely elnevezésű Európai Uniós projekt lényege, hogy az unió városait fejlesszék. Szatmárnémeti a fejlesztési központok kategóriájába esvén összesen 11.9 millió eurót tudhat magáénak, amint véget ér az utolsó szakasz is, azaz megtörténik a technikai tervek elbírálása.

Az integrált városrendezési stratégia (I.V.S) pozitív elbírálása néhány napja történt meg és az eddig leadott öt projektből mindegyik elérte a szükséges pontszámot, tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől. A teljes pályázat végén összesen 8 projektre kapja majd a város az uniós támogatást, a fennmaradó 3-eddig még le nem adottat pedig a későbbiekben.

A vasút és a Batizi út között lévő Gyár utca (Ion Luca Caragiale) és környékének modernizálására, illetve a Kubik körüli földes-utcák és a Lázári utca és környékének modernizálására számíthatnak a lakosok.

Ugyanakkor a Szatmárnémeti Északi Színházat is felújítanák, létrehoznának egy szociális központot a jelenleg üzemen kívül álló Solidaritati negyedi kazánházban. Egy gazdaságfejlesztési központot a Batizi úti egykori 16-os számú általános iskola épületében rendeznének be, a város közbiztonságának javításának érdekében pedig térmegfigyelő kamerákat helyeznének el a megyeközpontban.

A több hónapja tartó első szakasz lezártával elmondható, hogy igen közel áll városunk ahhoz, hogy nagyobb összeget lehívhasson az uniótól. A következő elbírálás hozzávetőleg 2011 második félévében történik meg, miután sor kerülhet a finanszírozási szerződések megkötésére is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: