2015-10-16 11:16:52• hírek • Kocsis Zoltán

Egy kilométeres utat aszfaltoztak le Sárközújlakon – következik Adorján

Az idei esztendőben egy millió lejnél is többet költött az utakra, azok rehabilitálására, vagy éppen építésére Sárközújlak önkormányzata. A napokban egy újabb, több mint egy kilométer hosszú útszakasz készült el - ám ezzel még nem értek véget az idei beruházások.

A Laar Vasile a szatmári kisváros egyik legfontosabb utcája, amelyen korábban soha nem volt aszfalt. Az 1,1 kilométer hosszú szakaszon előbb az alapozási munkálatokat végezték el, majd ezt követte az aszfaltozás. Ez csütörtökön készült el, jelenleg az útpadka kialakításán dolgoznak.

A teljes beruházás 760.000 lejbe került, ám ebben a szerződésben szerepel két további utca modernizálása Adorjánban - összesen mintegy 350 méteren. Itt már zajlanak az előkészületi munkálatok és ha az időjárás is kedvezően alakul, akkor akár a jövő héten elkezdődhet az aszfaltozás, árulta el Piricsi Artúr polgármester.

Mindez nem az első infrastrukturális beruházás a községben az idén, hisz a nyáron készült el a Lebedei és a Petőfi Sándor utca aszfaltozása is. Akkor mintegy 700 méternyi útszakasz kapott aszfaltburkolatot, amiért az önkormányzat 300.000 lejt fizetett. Folyamatban van továbbá a közbeszerzési eljárás egy további munkálattal kapcsolatban is, amely Kissárközt érinti. Ezzel kapcsolatban Piricsi elmondta, reményei szerint még idén el tudják végezni a munkát, de ha nem, akkor tavasszal mindeképpen - a szükséges összeget elkülönítik.

Miközben folyamatban van a meggyesgombási kultúrotthon építése is (cél, hogy az év végéig „pirosba" elkészüljön), Piricsi azt is elmondta, hogy a hajrájához érkezett lassan az az uniós pályázat, melynek keretein belül mezei utakat szeretnének rehabilitálni.

„A feltételek nagyon szigorúak. Sajnos csak olyan utakra lehet pályázni, amelyek nemzetközi utakat tehermentesítenek. Sokkal több mezei utunk van, ám a feltételek miatt csak kilenc kilométer lekövezésére pályázhattunk", magyarázta Sárközújlak első embere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: