2009-08-05 12:57:21• hírek • MTI/ANSA

Egy kevés vörösbor fokozza a nők vágyát

A vörösbor rendszeres, de visszafogott mértékű fogyasztása jó hatással van a nők szexuális életére, különösen a nemi vágyat növeli - legalábbis ez derült ki a firenzei egyetem felmérésből.

A Nicola Mondaini által vezetett kutatás során 798 olyan 18 és 50 év közötti nőt kérdeztek meg, akik Toszkánában, Chianti vidékén élnek - derül ki a Journal of Sexual Medicine című tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányból.

A hölgyeket három csoportba sorolták, az elsőbe tartozók képviselték a mérsékelt vörösborfogyasztást, vagyis naponta egy vagy két pohárkával hörpintettek fel. A második csoport tagjai absztinensek voltak, míg a harmadikba soroltak csak alkalomszerűen fogyasztottak az italból. A nőknek végül ki kellett tölteniük egy tesztet, amely azt firtatta, hogy miként működött nemi vágyuk.

A felmérés szerint a rendszeres és mérsékelt vörösborfogyasztás kéz a kézben járt a jól működő nemi vágyakkal, vagyis a felmérés során az első csoportba tartozó nők értékelték a legjobbnak a szexuális "funkciók" működését. A kutatók azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a felmérésben résztvevő nők száma miatt az eredményeket óvatosan kell kezelni.


A vörösbor jó hatással van a nők szexuális életére
A vörösbor jó hatással van a nők szexuális életére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: