2019-07-11 11:39:20• hírek • Közlemény

Egy, kettő, három, négy, kis cipő, hová mégy? Kipp-kopp, kopogok, a 6-os Számú Oviba indulok

A kis pöttöm új kalandokra vágyik? Kellene egy hely, ahol aranyos óvónénik, és dadusok foglalkoznak vele, találkozhat új barátokkal, és élményekkel gazdagodhat? - Az alábbiakban a 6-os Számú Óvoda hívogatóját olvashatják:

A szatmárnémeti 6-os Számú Napköziotthon erre kiváló lehetőséget nyújt. A Luceafarului utca 23. szám alatt, az Olimpia Stadion hátsó  bejáratával szemben megtalálsz minket. Két csoportnak ad helyet az óvodánk: kis csoportnak és közepes csoportnak, akik a Pillangók és a Szivárvány fantázianevet viselik.

 

Az intézményünk célja, hogy a gyermekek biztonságban, nyugalomban, szeretetteljes óvodai légkörben részesüljenek, sokszínű programban vegyenek részt. Nem utolsó sorban pedig, fontosnak tartjuk, hogy a kicsik környezettudatos nevelést kapjanak, mivel óvodánk már évek óta az ökológiai nevelés híve, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, s ezt minden lakónknak megtanítjuk. Egészséges életmódra nevelünk, többek között úgy, hogy minden nap nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, figyelünk arra, hogy a pocakokba egészséges élelem kerüljön. 

 

 

Érdekesebbnél érdekesebb kirándulásokat szervezünk minden évben, mikor a gyermekek felejthetetlen élményekkel térnek haza szüleikhez. 2019-ben először, de nem utoljára, családi pikniket is szerveztünk, ahol közösen, a szülőkkel együtt sütöttünk, főztünk, ettünk, mókáztunk és játszodtunk. Kicsitől és nagytól egyaránt pozitív visszajelzést kaptunk, éppen ezért hagyományként építjük be óvodánk programjai közé.

 

Jövőre megújul a tanmenet. Ez a “Step by step”, az az “Lépésről lépésre”. Mit is jelent ez?

 

A “Lépésről lépésre” program küldetése egy új pedagógiai szellemiség elterjesztése, melynek középpontjában a gyermek áll; annak az elvnek az érvényesítése, hogy „Minden ember egyszeri és megismételhetetlen egyéniség”. Célunk, hogy az intézményünkben és majd az iskolában segítsen őszinte, elfogadó légkört kialakítani a módszer.

 

 

Olyan feltételeket és pedagógiai rendszert biztosít, mellyel a kicsik felkészíthetőek arra, hogy:

 

  • egy olyan demokratikus társadalom aktív, alkotó tagjává váljanak, ahol majdan felismerik és megbecsülik az ebben rejlő értékeket;
  • nyitottak legyenek a világra, a világ felismerésére, kérdések, problémák felvetésére, megoldások keresésére;
  • önálló, tevékeny magatartásra, önálló vélemény kialakítására lesz képes a csoportban, intézményre jellemző nyílt, őszinte kommunikációs légkörben tartózkodhat;
  • természetes igénnyé váljék számukra az egész életen át tartó tanulás.

 

Az egyetlen út a sikeres nevelői munkánkhoz, hogy a szülőkkel teljes mértékben egyetértve és együttmüködve neveljünk.

 

Éppen ezért havonta szülő-gyerek-óvónő kreatív programot szervezünk, ahol megmutatjuk, mi mindent tudunk már, és ez kiváló lehetőséget biztosít még arra is, hogy minnél szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki egymás között. Lehetőséget adunk a szülőknek, hogy betekintést nyerjenek óvodánk mindennapjaiba. Ez nálunk természetes. Mindent megbeszélünk a szülőkkel őszintén, és persze mi is meghallgatjuk ötleteiket, véleményüket szolgáltatásunkkal kapcsolatosan.

 

 

Amennyiben kérdésed van, ne hezitálj, keress fel minket bátran! Gyere el, látogass meg, mi minden érdeklődőt szívesen várunk! Az óvodánk kapuja nyitva áll számotokra, kedves apróságok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: