2009-05-15 15:37:19• hírek • Parajdi Andrea

Egy kamion légterelőjében bújtak el

Négy török állampolgár illegálisan akart átkelni a Petei határátkelőn. Egyikük már áprilisban is megkísérelte a Schengeni övezetbe való bejutást.

Egy nyergeskamion tetején lévő légterelőben húzódott meg négy, mint később kiderült török állampolgárságú férfi, annak érdekébe, hogy bejuthassanak a Schengeni övezetbe.

A Magyarországon bejegyzett kamion csütörtök este 21 óra körül érkezett meg a Petei határátkelőhöz, a volán mellett a 43 éves György P. ült. Amíg a határőrök ellenőrizték a dokumentumokat, észrevették a kamion légterében megbújt török fiatalokat. Mint kiderült törvényesen érkeztek Romániába, azzal a céllal, hogy országunkon átjutva Nyugat-Európában vállaljanak munkát.

Elmondásuk szerint egy isztambuli honfitársuk ajánlotta fel, hogy kijuttatja őket különböző országokba: Németországba, Hollandiába és Franciaországba, 4000-5000 euró ellenében. A 17 és 34 év közti török férfiak először Bukarestbe érkeztek meg, ahonnan vonattal Kolozsvárra utaztak.

Mint mondták onnan autóval szállították őket arra a helyre, ahol György P. várt rájuk, a tervek szerint ő csak a határon kellett volna átcsempéssze őket. Amennyiben sikerült volna átjutniuk ismét átszálltak volna egy másik sofőr autójába, aki az úticéljukig vitte volna őket.

A 34 éves Metib B. már áprilisban is megkísérelte a Schengeni övezetbe való bejutást, akkor is a Szatmár Megyei Határrendészethez tartozó területen. Az ügy kivizsgálás alatt áll a törvényszegők előzetes letartóztatásban vannak.


Négy török állampolgár illegálisan akart átkelni a Petei határátkelőn.
A kamion légterelőjében húzódott meg négy török férfi. Így akartak bejutni a Schengeni övezetbe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: