2020-05-05 08:32:48• hírek • Refszatmar.eu

Egy imádkozó édesanya – Anyák napja Németiben

Az utóbbi években szokássá vált, hogy a Németi Református Egyházközség templomában, anyák napján egy édesanya/lelkipásztor hirdeti Isten Igéjét. Így történt ez idén is, még akkor is, ha a világhálón keresztül is jutott el a gyülekezethez az üzenet.

Németi Református Egyházközség Facebook oldaláról megtudtuk, hogy Nagy Erika sárközújlaki lelkipásztor, egyházmegyei missziói előadó és nőszövetségi elnök hirdetett Igét: “Ezért a fiúért könyörögtem, és az ÚR megadta kérésemet, amit tőle kértem. Most azért az Úrnak szentelem őt. Legyen egész életére az Úrnak szentelve! És imádkoztak ott az Úrhoz.” (1Sám 1,27-28) Egy imádkozó édesanya történetén keresztül buzdított az Istennel való kapcsolat folyamatosságára a lelkipásztor, mert ez az, ami ott tartja a gyermeket az Isten szeretetében. A szülők az elsődleges példa a gyermek számára, mert, ha otthon látja a jó példát, ő is imádkozni fog. Az édesanyák, a szülők szeretete hasonlít a leginkább az Isten szeretetére. – mondta igehirdetésében a lelkipásztor.

A gyülekezet lelkipásztora, Sipos Miklós a következő szavakkal köszöntötte az édesanyákat: „Köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat az 504. énekünk soraival: „Áldjon meg téged, áldjon az Úr, Őrizzen téged, őrizzen ő, Orcáját mennyekből fordítsa le rád Atyád, könyörüljön rajtad, könyörüljön rajtad, Adjon békességet!” Azoknak az édesanyáknak pedig, akik már nincsenek közöttünk, emlékezete legyen áldott a szívünkben. Kívánunk jó erőt és egészséget, áldott vasárnapot, vigyázzunk magunkra és egymásra, az Úr legyen őriző pásztorunk!”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: