2008-08-25 10:43:00• hírek • Szatmár.ro

Egy ígéretes együttműködés kezdete

Marko Walde, a Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara vezérigazgatója augusztus elején, Szatmár megyében tett látogatása során egyeztetett Csehi Árpád Szabolccsal, a Szatmár Megyei Tanács elnökével.

Az egyeztetés után ígéretet tett arról, hogy ismerteti a kétnapos Szatmár megyei látogatás során gyűjtött tapasztalatait a megyei elnökkel is, ami meg is történt az elmúlt napokban. A Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara vezérigazgatójának véleménye szerint mind a Szatmár Megyei tanács, mind pedig az általa vezetett intézmény előnyére szolgálna a német befektetők Szatmár megyébe vonzása, ennek elősegítése érdekében segíteni is fogják a kapcsolatok ápolását, a céltudatos fejlesztési elvek kidolgozását.

Walde szerint komoly potenciál rejlik az elektronikai ipar és a turizmus fejlesztésében, ennek tudatos kihasználásához azonban egy középtávú gazdasági fejlesztési stratégia kidolgozása elengedhetetlen. Szatmár megye közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése is szerves része kell legyen ennek a stratégiának, ki kell használni a Szatmár Megyei Repülőteret, és a közúti közlekedés terén is fokozni kell a fejlesztések mértékét. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke Marko Walde jelzéseivel kapcsolatosan elmondta, hogy ígéretes együttműködés kezdete lehet az első, személyes kapcsolatfelvétel. "Sok fejlesztési irányelvvel kapcsolatban találkoznak az elképzeléseink Marko Waldeéval.

A fejlesztési stratégia kidolgozását már korábban is prioritásként kezeltük, továbbá a Szatmár Megyei Repülőtér kérdésével is intenzívebben kezdtünk el foglalkozni az elmúlt hetekben, a létesítmény által felkínálható lehetőségek nemzetközi szinten való ismertetése már folyamatban van. A közlekedési artériák kiépítésénél is fontos előrelépés történt, hiszen hetekkel ezelőtt Románia Kormánya támogatást utalt ki a Nyíregyháza - Szatmárnémeti - Nagybánya gyorsforgalmi út kivitelezési költségeire" - nyilatozta a Csehi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: