2016-03-18 01:15:11• hírek • Kocsis Zoltán

Egy időben a város- és a megyenapok? Az RMDSZ bojkottálja!

Pataki Csaba megyei elnök kezdeményezésére bojkottálják az RMDSZ-es vezetésű települések a megye napjait és nem vesznek részt az össznépi forgatagban - erről csütörtöki maratoni gyűlésén döntött az érdekvédelmi szövetség megyei küldötteinek tanácsa (MKT).

Az RMDSZ nemtetszését az váltotta ki, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy a megyei napokat május utolsó hétvégéjén, azaz 28-29-én szervezi meg a megyei tanács. Ami egyrészt azt jelentené, hogy a megye napjai egybeesnének a városnapok rendezvénysorozatával. Persze az RMDSZ nem ezért döntött a rendezvény bojkottja mellett!

„A helyhatósági választások előtti utolsó hétvégén nekünk nem Szatmárnémetiben, egy ilyen olcsó rendezvényen a helyünk. Polgármesterjelöltjeink menjenek el inkább templomba, beszélgessenek el a szavazókkal, térképezzék fel problémáikat, hallgassák meg véleményüket", fejtette ki a távolmaradás okait Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, egyben a szövetség megyei tanácselnök-jelöltje.

A megyenapok időpontjának pikantériája, hogy amikor 2013 áprilisában a megyei tanács úgy döntött, hogy a várost követve saját napokat rendez meg, akkor ennek időpontját is leszögezte: a szintén azon az ülésen a megye védőszentjévé nevezett Keresztelő Szent János napjához legközelebb eső hétvégét tűzte ki. Keresztelő Szent János napja pedig június 24-e, ami ugye három héttel a helyhatósági választások után van....

A döntést üdvözölte az mkt-n résztvevő Kovács Péter is. Az RMDSZ országos szervezetének főtitkára szerint „elmúltak már azok az idők, amikor a jelöltek elmondták beszédüket, a közpénzből kifizetett együttesek koncertje után pedig mindenki boldogan ment szavazni. Örülök, hogy az RMDSZ ezen a téren is új utakon jár, más politikát követ."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: