2011-10-26 18:26:31• hírek • Kocsis Zoltán

Egy hónapot halasztják a strand ügyét

Ez a kép nem a szatmárnémeti strandon készült és egy ideig nem is készülhet ott hasonló
Ez a kép nem a szatmárnémeti strandon készült és egy ideig nem is készülhet ott hasonló

A szatmáriak egyik legnagyobb szívfájdalma, hogy a meleg nyári hónapokban más településekre kénytelenek elutazni, ha kicsit lubickolni akarnak, mivel a strand már évek óta működésképtelen. A terület jelenleg inkább hasonlít egy gigantikus építkezési telepre, mint strandra, de hogy ezt az építkezést ki fogja befejezni, azt a jelek szerint jelenleg senki sem tudja.

Az eredeti elképzelések szerint a városi tanács október 26.-ai gyűlésén döntöttek volna az ügyben a városatyák, ám ez egy hónappal mindenképpen kitolódik. Aminek oka egyszerű: a strandot koncesszió formában birtokló vállalkozással kötött szerződés november 1.-jén teszi lehetővé a megegyezés felbontását - amennyiben az építkezések nem tartanak abban a stádiumban, ahogy a kontraktus megszabja.

„Mivel a tanácsülés néhány nappal a szerződésben leszögezett limit előtt van, ezért szeretnénk elhalasztani a döntést. Így a négy héttel ezelőtt létrehozott bizottságnak több ideje van alaposabban felmérni a helyzetet", indokolta a lépést Ilyés Gyula polgármester.

Aki elismerte ugyanakkor, hogy a munka messze nincs befejezve és ezért az első számú hibás a koncessziót birtokló Beny Alex kft.. Komoly gondot okoz ugyanakkor, hogy több teleknek rendezetlen a tulajdonosi viszonya, ezért például a kivitelező hitelt sem tud felvenni. „Egyes telektulajdonosok szabályosan zsarolják mind a kivitelezőt, mind a polgármesteri hivatalt, olyan horribilis árakat kérnek", mondta Ilyés.

Így nézett ki júniusban a strand - és azóta se sokt változott

A polgármester igen pesszimistán nyilatkozott szerdai sajtótájékoztatóján a stranddal kapcsolatban. „Megmondom őszintén, nem látom, hogy ebben a helyzetben mi lenne a jó megoldás. Mert ugyan fel lehet bontani a jelenlegi szerződést, amennyiben a városi tanács úgy dönt, de attól még nem lesz strand. A polgármesteri hivatalnak biztosan nem lesz pénze befejezni az építkezéseket", mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: