2016-11-22 17:32:20• hírek • Szatmár.ro

Egy hónapos karácsonyi vásár, sztárfellépőkkel

A polgármesteri hivatal és a megyei tanács közösen szervez karácsonyi vásárt az új főtéren.

Keddi közös sajtótájékoztatójukon jelentette be Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere, hogy idén közösen szervez a két intézmény karácsonyi vásárt. Az elmúlt évi Coica-féle sikertelen vásárból levonva a következtetéseket, idén az új főtér rendezvénytere és környéke lesz a helyszín. "Akkor is mondtuk és most is úgy gondoljuk: hiba a város közlekedését megzavarni a régi főtér körforgalmának több hetes lezárásával" - mondta Kereskényi.

A vásár az ünnepi díszkivilágítás november 30-i felkapcsolásával indul és január 3-án ér majd véget. A rendezvénytér "gödrében" kézművesek portékáiból nyílik vásár, ékszerektől kezdődően fajátékokon keresztül kerámiákig bőséges lesz a választék. Lesznek forralt bort, meleg teát kínáló standok is. Folyamatosan nyitva tart emellett a hagyományos termékek vására, ahol Szatmár megyei termelők portékáiból lehet majd válogatni.

Egy színpadot is felállítanak erre az időszakra: ezen helyi zenészek és iskolás csoportok műsorait láthatjuk majd. "A program nem végleges, várjuk iskolai osztályok, óvodai csoportok jelentkezését, ha lenne olyan ünnepi műsoruk, amit bemutatnának" - mondta Pataki Csaba megyei tanácselnök.

A karácsonyi vásár ideje alatt több sztárfellépő is koncertezik majd ezen a színpadon. A programban szerepel a Honeybeast, az Irigy Hónaljmirigy, a Ghymes, a Groovehouse, Paula Seling, és Smiley koncertje is. Fellépnek majd szatmári zenekarok is és lesz kamarazenei koncert a Consonantia zenekar közreműködésével. A színpadon a program 16 és 22 óra között zajlik majd.

Mint a sajtótájékoztatón kiderült: a szervezők igyekeztek kevés pénzből minőségi programkínálatot összeállítani. Mivel mindkét intézménynek vannak alárendelt kulturális intézményei, ezért felkérték őket, hogy állítsanak össze hosszabb-rövidebb műsorokat a vásár alkalmából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: