2012-12-14 14:35:53• hírek • Póti Orsolya

Ösztöndíjban részesült minden harmadik Refis

December 14-én ösztöndíjat kaptak a Szatmárnémeti Református Gimnázium jó tanuló és szociálisan hátrányos helyzetű diákjai. Az ösztöndíjban részesülők névsorát a péntek délelőtti áhitat keretében olvasták fel.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium vezetősége a tanév során jutalmazza a kitűnő tanulmányi eredményeket elérő diákokat és támogatja a hátrányos szociális helyzetben lévőket. Az iskola jól kidolgozott ösztöndíj-rendszerének köszönhetően, december 14-én, pénteken az iskola minden harmadik diákja, azaz majdnem 200 tanuló részesült ösztöndíjban.

Az ösztöndíjban részesülők névsorát Szilágyi Éva igazgatónő a péntek délelőtti áhítat keretében, Rácz Ervin lelkipásztor igehirdetése után olvasta fel a Láncos-templomban.

Négy maturandus diák kapta meg a Kisvárdán működő Tőkés László Alapítvány díját. Mind a négyen kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek, ugyanakkor megyei tantárgyversenyek díjazottjai és országos megmérettetéseken vesznek részt. A diákok mindezért egyenként 40-40 ezer forintos jutalomban részesültek.

A Töndury Alapítvány ösztöndíját ebben az évben a szatmári gimnázium 47 tanulója kapta meg. Ezt az ösztöndíjat 3-4 alkalommal adják át a diákoknak a tanév folyamán - a vallásos ünnepek környékén és az iskolai év végén.

48 jó tanuló, de nehezebb anyagi helyzetben lévő diák a Fekete-Vasudvar szociális ösztöndíjban részesült. A 2003-ban létrehozott Fekete-Vasudvar Diákösztöndíj a Fekete Lóránd Ausztráliában élő véndiák, a Református Gimnázium hajdani tanulója által létrehozott alapítvány, amelynek célja a rászoruló diákok támogatása. A diákok ezt a támogatást is évente 3-4 alkalommal kapják meg.

„Az említett ösztöndíjak mellett iskolánk húsz vidéki tanulója részesül bentlakási támogatásban, ami havonta közel 300 lej. Diákjaink állami ösztöndíjakat is kapnak. Az ősz elején a „Líceumi pénz" ösztöndíjpályázaton 33 tanuló pályázatát hagyták jóvá, de 29 érdemösztöndíjasunk is van, betegségi támogatást pedig 12-en kapnak. Az iskolások létszáma 513, így elmondhatjuk, minden harmadik diáknak jut valamilyen ösztöndíj, támogatás" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Szilágyi Éva igazgatónő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: