2012-12-21 15:41:28• hírek • Póti Orsolya

Egy hónapon át ünnepi hangulat volt a Refiben

Advent első vasárnapjától kezdve ünnepi hangulat költözött a Szatmárnémeti Református Gimnázium falai közé, hiszen a tanulás mellett a különféle foglalkozások és műsorok kerültek a középpontba.

A programokba diákok és tanárok egyaránt bekapcsolódtak: kicsik és nagyok együtt készültek a szeretet ünnepére a mézeskalácsok sütögetése, az osztálytermek díszítése, vagy éppen az ünnepi műsorokra való felkészülés mellett.

Az iskola közössége már december elején versenyt hirdetett, mely lázba hozta kisdiákokat és a nagyokat egyaránt. A diákok osztálytermeiket kellett feldíszítsék és a legszebbnek bizonyuló osztály diákjai jutalomban részesültek.

A díjakat december 20-án, péntek reggel osztották ki az istentiszteletet követő pásztorjáték után, ugyanis ezzel a momentummal zárult a Refisek ünnepi rendezvénysorozata.

A legszebb osztályteremnek az ötödikes diákok, Varga-Bressel Christiane magyartanárnő osztálya bizonyult - az ő jutalmuk egy mézeskalácsból készül fenyőfa volt. A második legszebb osztály X. C osztályé (Papp Piroska tanárnő osztályáé) volt - ők egy mézeskalács házikót kaptak. Mézeskalácsból készült adventi koszorúval jutalmazták a IX. C osztályt, Boga Ferenc tanár úr diákjait. A jutalom-finomságokat Jékel Zsuzsanna tanárnő készítette.

Szilágyi Éva igazgatónő a Szatmár.ro-nak elmondta: idén, így az ünnep előtt számos rendezvénybe bekapcsolódott az iskolaközösség, ilyen volt többek között a mézeskalács sütés, az asztali díszek és a fenyőfa díszek készítése, valamint az öregek otthonába és a mozgássérültek központjába való látogatás.

A felsorolt programokon kívül szinte minden osztály tanulói ünnepi műsorral kedveskedtek tanáraiknak és diáktársaiknak. Ezek közül különleges volt a XII. osztályosok verses-zenés összeállítása Gál Gyöngyi irányításával, valamint a VI. osztályosok több nyelvű (magyar, román, angol, német, francia, olasz és spanyol) kántálása, melyre december 20-án, csütörtökön került sor. A kicsiket Toma Bozero Stela romántanárnő készítette fel a többnyelvű produkcióra.

Péntek délelőtt az év utolsó áhítata keretében Ilonczai Zsombor iskolalelkész Lukács evangéliumából olvasott fel, majd Higyed Gyöngyi és Molnár Csilla tanárnők szervezésében a gyermekkórus és a felsőbb osztályos diákok közös betlehemes játékára került sor.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: