2014-07-09 16:00:10• hírek • Szatmár.ro

Egy hónap alatt közel 250-en tértek be a Turisztikai Információs Irodába

A külföldi turisták mellett szatmáriak is be-betérnek a Szatmár Megyei Tanács által működtetett irodába.

Július 3-án volt egy hónapja annak, hogy ünnepélyes keretek között megnyitott a Szatmár Megyei Turisztikai Információs Központ. Mint kiderült, az elmúlt időszakban - annak ellenére, hogy igazán nem hirdették a szolgáltatásokat - folyamatosan érkeztek érdeklődők és információkra éhes turisták az irodába. Sőt, a lengyel, szlovák, USA-beli állampolgárok mellett romániaiak és szatmáriak is látogatják a Képzőművészeti Múzeum épületében működő intézményt.

Legtöbbször körutakon résztvevő turisták térnek be ide, érdeklődve, hogy a megyeközpontban vagy a megyében milyen látványosságokat érdemes felkeresni. Az információk ismeretében gyakran választják az erre járók a Károlyi-kastély felkeresését, vagy Adyfalvára kirándulnak. Idegenvezetővel érkezett csoport Debrecenből, ők a megyeközpontben jártak egyet és Koltóra is ellátogattak. Chicagóból érkezett egy házaspár, akik Debrecenben nyaraltak, de a határ másik oldalán található látványosságokra is kíváncsiak voltak. Kárpátaljai turisták külön az Aquastar Aquapark miatt érkeztek Szatmárnémetibe, ők az információs irodában ennek elhelyezkedése felől érdeklődtek.

Litvániából érkezett kézművesek a helyi kézművesek és munkáik iránt érdeklődtek, üzleti körúton levő kereskedők pedig egy-egy térképért tértek be a turisztikai információs irodába.

Szatmári lakosok is gyakori vendégek: ők általában affelől érdeklődnek, hogy hová vihetik vendégeiket a megyében bor vagy pálinkakóstolásra, de olyanok is voltak, akik a szuvenírek közül vásároltak, hogy valami igazán eredeti szatmárit küldhessenek el messzeföldön élő rokonaiknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: