2011-07-14 08:55:51• hírek • MTI

Egy hónap alatt kétszer is megrongálták

A rendőrség őrizetbe vett egy fiatalembert, akit azzal gyanúsít, hogy áprilisban megrongálta az aradi Szabadság-szobrot.

Az Agerpres hírügynökség szerint a rendőrség szerdán közölte, hogy őrizetbe vették azt a 17 éves fiatalembert, aki a rendőrök gyanúja szerint áprilisban ellopta az Ébredő szabadság nevű szoboralak kezéből a tőrt, az Áldozatkészségéből pedig a diadémot.

A rendőrség szerint a fiatalembert úgy találták meg, hogy az eltulajdonított tárgyakkal a fémgyűjtőknél jelentkezett, értékesíteni akarta a fémdarabokat. A fiatalember ellen a szoborcsoport megrongálása miatt indítottak büntetőjogi eljárást.

Áprilisban a sajtó arról számolt be, hogy egy hónap alatt kétszer is megrongálták ismeretlen személyek az aradi Szabadság-szobrot, amely a román-magyar megbékélési parkban található. A második rongálás során lopták el a két fémtárgyat, ezt megelőzően a szobor és a román forradalmi emlékmű előtti térburkoló kövek egy részét szedték fel, és dobták a szökőkútba.

A Szabadság-szobrot román-magyar kormányközi egyezmény alapján hét évvel ezelőtt helyezték el ismét az erdélyi város közterén.


Az aradi Szabadság-szobor
Az aradi Szabadság-szobor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: