2013-11-05 13:19:06• hírek • Szatmár.ro

Egy híres pesti fővadász és író nálunk is bemutatkozik!

Nemcsak a vadászoknak lehet csemege az a könyvbemutató, amelyet szombaton, november 9-én 13 órakor a szatmárnémeti Vívóteremben a szerző jelenlétében tartanak, de azok számára is, akik szeretik a fordulatos történeteket és kíváncsiak arra hogyan viselkednek, miket mondanak közismert politikusok, iparmágnások, bankárok, milliárdosok, művészek, köztük életművészek és szélhámosok egy zárt vadászaton és az azt követő vacsorán.

A budapesti dr. Palkovics György ugyanis hosszú időn át a magyar kormányok fővadászmestere volt, aki sok olyasmit látott és hallott, amit csak keveseknek volt alkalmuk. Emlékeit nemrég könyvben is megírta, s könyve osztatlan sikert aratott az anyaországban.

Most a határon túl is bemutatkozik, hisz az írásaiban megjelenő személyek többnyire külföldön is ismertek. Azért először Szatmárnémetiben, mert hosszasan ír Bay Béla barátjáról, a szatmári származású világhírű vívómesterről, aki csapatával több olimpián is diadalmaskodott, aki felső körökben is jól ismert, kiváló vadász volt. A vele kapcsolatos történetekben többször is szerepel Szatmár.

Feltűnik könyvében Kádár János, Grósz Károly, Brezsnyev szovjet első titkár, Gromikó szovjet külügyminiszter, Kekkonen finn elnök, Reza Pahlavi perzsa sah, Vranitzky osztrák kancellár, Franz Joseph Strauss bajor miniszterelnök, Sturtza herceg, az egyik legismertebb román arisztokrata, Kuncze Gábor politikus, Hofi Géza humorista, Csányi Sándor bankár, s annyi ismert név mellett az a magyar honvéd százados is, aki 1956 november első napjaiban élete kockáztatásával a Pest felé vonuló szovjet tankok fölé repült és a világnak bizonyítékul, in flagranti módra lefényképezte azokat. Mondanunk sem kell, ez a történelmi tettet végrehajtó tiszt is híres vadász lett.

A Vívóteremben Sike Lajos újságíró mutatja be Palkovics Györgyöt, s vezeti a vele való beszélgetést, miközben Méhes Kati művésznő részleteket olvas fel az irodalmi igénnyel megírt, fordulatokkal és humorral teli könyvből. Tehát szombaton, déli egykor a Vívóteremben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: