2011-09-16 14:23:51• hírek • Kocsis Zoltán

Egy hiányzott a százhoz, máris továbbjutónak tekinthető a VSK

Szokatlan időben, péntek délben játszotta első hivatalos mérkőzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, ám ez nem zavarta meg Orosz Andreáékat: nagyon simán, 99-48 arányban győzték le a Craiovát a Román Kupa első fordulójának első meccsén.

Dan Fleseriu a Claudia Pop, Amra Mehmedic, Starletta Allen, Monica Urse-Ivan, Annemarie Parau kezdőötössel küldte pályára a csapatot. A Craiova az első percekben tudta csak tartani a lépést, ám 11 dobott kosaruk után hullámvölgybe kerültek, a VSK pedig pillanatok alatt ellépett tíz ponttal. Az első negyed 26-15-ös hazai vezetéssel ért véget. A rövid pihenő után Orosz Andrea is beállt és minden figyelmet kisajátított magának - egyik kosarat szerezte a másik után. Tizenhárom percnyi játék után a VSK már dupla annyi pontnál tartott, mint a Craiova (35-17 volt ekkor), sőt, a 18. percben Allen büntetőjével már félszáznál tartottak a sárga mezben játszó hazaiak.

Ezt a játékrészt 30-14 arányban húzta be a VSK, a nagyszünet után viszont már nem volt ilyen sziporkázó: a teljes dekoncentráció jegyében ekkor „csak" 18-10-re nyertek a hazaiak. Dan Fleseriu kissé helyrerakta a fejeket, a negyedik negyed elején még megszórták magukat Oroszék, majd a fizikálisan és pszichésen is teljesen elkészült Craiova ellen az utolsó öt percben egy kivételtől eltekintve a juniorok játszottak - ennek is tudható be, hogy a mintegy félszáz szurkoló vágya, a száz dobott kosár nem jött össze.

Az imént említett egy kivétel mellesleg Starletta Allen volt, aki a mérkőzés elején a nem éppen atletikus testalkatával hívta fel magára a figyelmet, ám aki a végére mégis elnyerte nem csak a szurkolók szimpátiáját, de az elismerését is.

A visszavágót, amely a 99-48-as eredmény után formalitásnak tűnik, kedden rendezik Craiován, majd a hétvégén kezdetét veszi a bajnokság.

Szatmárnémeti VSK - Craiova 99-48
a VSK pontszerzői: Orosz 26, Allen 21, Pop 15, Mehemdic 11, Walker 8, Parau 7, Giurgiu 6, Ivan 4, Szmutku 1
játszottak még: Moldoveanu, Nagy, Mészáros

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: