2015-05-07 16:11:03• hírek • Szatmár.ro

Egy héttel tovább tart nyitva az egyiptomi kiállítás

A Múzeumok Éjszakáján is látható lesz még az utóbbi évek eddigi legsikeresebb időszakos kiállítása.

Hatalmas siker az "A fáraók Egyiptoma" kiállítás: a február derekán megnyitott időszakos történelmi tárlatot eddig több mint 10 ezer személy látta. A hatalmas siker kifejezés pedig távolról sem túlzás, hiszen ennyire látogatott kiállítása már jó ideje nem volt a Szatmár Megyei Múzeumnak. Sőt, az egyiptomi kiállítás látogatói betérnek az állandó történelmi kiállításra is, tehát annak is nő a látogatottsága.

"Jóval átléptük már a 10 ezer látogatót, így "A fáraók Egyiptoma" kiállításra már többen voltak kíváncsiak, mint a tavalyi "Románia aranyai" tárlatra" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Gindele Róbert régész.

A nagy sikerre való tekintettel az eredetileg május 10-ig meghatározott zárást kitolják egy héttel, így még május 16-án, a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében is látogatható lesz az időszakos kiállítás. Ebben egyébként még egy múmia lába is látható, de nem az a kiállítás legértékesebb tárgya - annál sokkal nagyobb értékkel bír egy ókori szarkofágfedél illetve egy halotti lepel.

A Múzeumok Éjszakáját követően az egyiptomi kiállítás Nagykárolyba költözik, nagy valószínűséggel június elején fog majd megnyílni a tárlat a Károlyi-kastély termeiben. Ezzel egy időben a kastély afrikai vadásztrófeákat bemutató állandó tárlata Szatmárnémetibe fog költözni néhány hétre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: