2014-05-15 15:07:45• hírek • Szatmár.ro

Egy héttel halasztják a Siklóernyős Találkozót

A várható kedvezőtlen időjárás miatt a következő hétvégére halasztották a találkozót.

Románia és Magyarország számos pontjáról érkeznek siklóernyős, háti motoros és paratrike pilóták Szatmárnémetibe a Siklóernyős Találkozóra, viszont nem a meghirdetett dátumon, azaz május 16-18-án. Az időjárás-előrejelzéseket látva ugyanis a szervezők egy héttel elhalasztották a rendezvényt - az időjósok által ígért erős szél miatt ugyanis fokozottan balesetveszélyes lenne a repülés. A találkozó új dátuma május 23-25 lesz.

A rendezvény célja egyébként a siklóernyőzés, háti-motorozás, paratrike repülés népszerűsítése, úgy, mint a sportrepülés legelérhetőbb formája. Cél továbbá az is, hogy kiderítsék: milyen kihasználtsága lenne, ha beindítanák a szatmári sportreptéren a rendszeres csörlőzést (a siklóernyősök levegőbe emelése). Romániában a siklóernyősök száma dinamikusan növekszik, ezzel a programmal demonstrálni szeretnék, hogy nem csak hegyvidéki környezetben lehet ezt a sportot folytatni. A repülőtér népszerűsítése és a környék látnivalóinak bemutatása is fontos szempont.

A Siklóernyős Találkozó programja szerint a pilótákat három csörlővel folyamatosan fogják vontatni ingyenesen, a háti-motorosok a forgalmi rend betartásával szabadon repülhetnek majd,  de  igény szerint a pilótáknak szerveznek majd túrát Szatmárnémeti, a Szamos folyó vagy az erdődi vár fölé is.

Azok pedig, akik ki szeretnék próbálni a repülést, azok két paratrike és két tandem siklóernyő segítségével kóstolhatnak bele a felejthetetlen érzésbe - ez természetesen térítéses lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: