2009-08-17 13:47:00• hírek • Parajdi Andrea

Egy héten át sztrájkolnak a rend őrei

Szatmárnémetiben is sztrájkőrséget álltak a helyi rendőrök és határőrök hétfő délelőtt a Szatmár Megyei Prefektúra épülete előtt. Az országosan megszervezett tiltakozó megmozdulás városunkban meglehetősen csendben zajlott, azonban a rend őrei péntekig minden délelőtt kivonulnak az újközponti főtérre, hogy nyomatékosítsák követeléseiket.

Országos sztrájkba kezdtek a rendőrök és határőrök augusztus 17-én, ugyanis a belügyminisztérium ezidáig még nem tett eleget a szakszervezet korábban leadott kéréseinek.

A rendőrök elégedetlenek, mert nem kapják meg időben a fizetéseiket, nem kapnak túlórapénzt, illetve már megvonták tőlük a lakbértámogatást is. Ezek mellett pedig a munkájukhoz szükséges minimális alapfelszerelésekre sem kapnak elegendő összeget a belügyminisztériumtól, sok helyen a szolgálati autókból is kevés van, míg mások rendőrhiányra panaszkodnak.

Sasaran Ioan, a Rendőrök Országos Szakszervezetének Szatmárnémeti részlegének elnöke, a tiltakozó megmozdulás részeként felolvasta követeléseiket, majd a petíciót írásban is átnyújtotta Gabriel Les alprefektusnak, aki megígérte, hogy továbbítja a kérését a minisztérium felé.

Sasaran elmondta: a sztrájk egészen augusztus 21-ig, péntekig folytatódik, minden nap 10 és 12 óra között szórólapokkal és transzparensekkel vonulnak fel az újközpont főterén, hogy hangot adjanak a munkájuk során adódó nehézségeknek.  A szakszervezet elnöke kifejtette, hogy a tiltakozó akció ideje alatt városunkban a rendőrök és a határőrök is eleget tesznek munkaköri kötelességüknek, hiszen sztrájkőrséget azok állnak, akik éppen szabadnapjukat töltik.


Szatmárnémetiben is sztrájkőrséget álltak a helyi rendőrök és határőrök
Gabriel Les, alprefektus megígérte továbbítja a rendőrök szakszervezetének kéréseit a minisztérium felé


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: