2010-02-08 12:03:14• hírek • Gozner Gertrud

Egy hét van hátra az érettségiig

Az idei érettségi vizsga első megméretése február 15-én veszi kezdetét a román nyelv és irodalom szóbelivel.

2009-2010-es tanévtől kezdődően az érettségi két szakaszban zajlik a végzős diákok számára: az első fázisban februártól kezdődően a tavasz folyamán zajlanak le a szóbeli vizsgák, míg a második szakaszban, június végén kerül sor az írásbelikre.

Az első szóbeli vizsga február 15-én veszi kezdetét román nyelv és irodalomból, amelyen összesen 3625 szatmári diák vesz részt. A következő szóbeli vizsga a február 17 és 19 közötti időszakra van időzítve, amikor is a magyar nyelv és irodalom tantárgyból mérik fel a 12-ik osztályos tanulók tudását. Körülbelül két hónapos pihenő után, április 19-én folytatódik az érettségi a végzősök informatikai ismeretének a feltérképezésével.

Az utolsó szakasz a május 31 és június 4 közötti periódusban zajlik, ahol az idegen nyelvek elsajátításának mértékére helyezik a hangsúlyt. A diákok a szóbeli vizsgákon nem jegyeket, hanem minősítéseket kapnak három kategóriában, aszerint hogy közép, haladó vagy gyakorlott szinten sajátították el az adott tantárgyat.

A tanórák az idén június 11-én érnek véget, az első írásbeli vizsgára román nyelv irodalomból június 28-án kerül sor, amit június 29-én az anyanyelvi, június harmincadikán az osztály profiljának megfelelő kötelező, míg július 2-án az osztály profiljának megfelelő választott tantárgy követ.

Az eredmények július 4-én lesznek nyilvánosak, és aznap lesz lehetőség az óvások benyújtására is. A végső eredményeket július 8-án függesztik ki. Az őszi pótérettségi augusztus 23 és szeptember 8.-ka között zajlik, erre a megméretésre július 5 és 9 között lehet beiratkozni.



Jövő héten zajlanak a román és magyar nyelv szóbeli vizsgák


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: