2012-10-16 17:28:10• hírek • Szatmar.ro

Egy hét alatt négy meccs - aztán Európa

Sportul Studentesc, Brassó, Bukaresti Olimpia, Targoviste - ez nem a román női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság csapatainak az egyszerű felsorolása, hanem azoké az együtteseké, akikkel a Szatmárnémeti VSK ezen a héten összecsap. Igen, nem tévedés, még ezen a héten!

Dan Fleseriu tanítványai hétfőn 107-90 arányban már kipipálták a Sportult, szerdán 16.00 órai kezdettel viszont már Brassóban lépnek pályára, csütörtökön 17.00-tól pedig Bukarestben lépnek parkettre. E két találkozót a 9. illetve a 13. fordulóból kellett előrehozni, mert akkor a VSK a FIBA Európa Kupában a Csevakata Vologdával csap össze - előbb Oroszországban, aztán a Szamos-parti városban. Mindezzel pedig még nem ér véget a hét, szombaton ugyanis Targovistén megismétlődik a legutóbbi bajnoki döntő párosítása - tavasszal a déliek nyertek.

„Ezt a hetet fel kell áldoznunk, mivel a kupameccsek miatt sokat leszünk úton, és akkor szeretném némileg tehermentesíteni a csapatot. A Brassónak nincs olyan gyenge együttese, ezen még többnyire az alapcsapatot szeretném pályára küldeni, az Olimpia ellen viszont az alapemberek pihenni fognak a szombati Târgovişte elleni mérkőzésre", magyarázta taktikáját Fleseriu.

Október 25-én, azaz jövő csütörtökön pedig már a Montpellier érkezik Szatmárnémetibe, az Európa Kupa első fordulójában. Ezen a találkozón és az e heti menetelés alkalmával is nagy szüksége lehet a VSK-nak az utóbbi meccseken szárnyaló Italee Lucasra. „Valóban nagyon jól, és látványosan játszott Lucas, már az előző gyulafehérvári mérkőzésen is a legponterősebbnek bizonyult. Remélem továbbra is hasonló teljesítményre lesz képes" dicsérte a légiós Fleseriu a Sportul elleni győzelmet követően.

Nemzeti Liga, az 5. forduló további eredményei:
Brassó-Marosvásárhely 52:60
Nagyvárad-Kolozsvár 41:79
Olimpia-Rapid 67:90
Temesvár-Sepsiszentgyörgy 73:70
Târgovişte-Craiova 86:39
Arad-Gyulafehérvár 74:48.

A 6. forduló, szombat:
Târgovişte-Szatmárnémeti
Craiova-Rapid
Sepsiszentgyörgy-Olimpia
Alexandria-Temesvár
Kolozsvár-Kézdivásárhely
Marosvásárhely-Nagyvárad
Gyulafehérvár-Brassó
Sportul-Arad.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: